Ambassadeurs

Ambassadeurs voor Stichting Omgaan met Pesten

Strijden tegen (de gevolgen van) pesten is belangrijk en omvangrijk. Als organisatie is Stichting Omgaan met Pesten goed op weg om zowel preventief als curatief pesten tegen te gaan. Maar ook wij kunnen deze strijd niet alleen aangaan. Hulp blijft welkom, want hoe meer en hoe vaker er over pesten gesproken wordt, hoe beter het is. Wij zijn dan ook erg trots dat onderstaande personen bereid zijn om als ambassadeur voor de Stichting Omgaan met Pesten op te treden.

Jeffrey Stuut

Mijn naam is Jeffrey Stuut uit Enkhuizen. Ik ben 8 weken te vroeg geboren. Bij mijn geboorte heb ik een hersenbloeding gehad waaraan ik een voornamelijk linkszijdige verlamming heb opgelopen.

Ondanks mijn handicap heb ik mijn hele leven fanatiek gesport. Ik had een droom voor goud gaan op de Paralympische Winterspelen met Alpine skiën! Door mijn goede prestaties afgelopen seizoen (3de plek WK Tarviso op de onderdelen super-g en downhill), gaat mijn droom komende maart 2018 in vervulling en zal ik gaan deelnemen aan de paralympischespelen.

Toen ik nog jong was ben ik  veel gepest met mijn spalk (hulpmiddel voor mijn been). Dit heeft mij mentaal sterker gemaakt. Maar het heeft ook veel littekens achter gelaten. Waar ik nog regelmatig last van heb in het dagelijkse leven. Daarom toen de stichting vroeg of ik ambassadeur wilde worden zei ik meteen JA. Ik hoop door de mooie initiatieven van de stichting, mensen sterker in hun schoenen komen te staan. En er minder littekens van overhouden. Want iedereen verdient geluk!

Met sportieve groet Jeffrey Stuut

 


Arie Engel Koomen

Arie Engel Koomen

Nee, ik ben zelf niet gepest! Hebben we dat in ieder geval besproken. Ik heb -denk ik- ook nooit iemand gepest.
Ik weet echter wel wat pesten met iemand doet. Een jongen bij ons in de klas werd gepest (hij kon niet voetballen) en die ging er behoorlijk aan onderdoor…ik stond erbij en ik keek ernaar. Ik had moeten ingrijpen en heb dat nagelaten. Baal ik nog steeds van. Maar hoe moet je omgaan met pesten? Ik heb geen idee! Gelukkig hebben de mensen van de Stichting Omgaan met Pesten dat wel.
Of ik dan Ambassadeur zou willen worden? Bij deze.

Dit is de tekst die onze nieuwe ambassadeur ons stuurde! Wat zijn we blij als Stichting dat ARIE ENGEL KOOMEN onze nieuwe ambassadeur is geworden. Arie is een stand-upcomedian en zijn dagelijks werk is grafisch vormgever. Hij improviseert graag in zijn shows en samen met zijn collega Edo Brunner staat hij op de planken met de voorstelling Pompen. In Arie hebben we een fijne ambassadeur gevonden, die samen met ons zoveel mogelijk wil betekenen voor kinderen, jeugd en volwassenen die gepest worden.


Mario Been

“Ik vind pesten eigenlijk te gek voor woorden. Ik kan en wil niet begrijpen waarom mensen elkaar zoiets aan doen. Als je pest, word je er zelf niet beter van, dus waarom zou je het dan doen? Heel vaak weten pesters ook niet dat degenen die zij pesten, die het slachtoffer zijn van pesten, daardoor erg kunnen worden beschadigd. Ik geloof niet dat wij met z’n allen op de wereld zijn gekomen om elkaar het leven zuur te maken. Het is toch veel fijner om op een leuke en gezellige manier met elkaar om te gaan? Dat is dan ook de boodschap die ik als ambassadeur van de Stichting Omgaan met Pesten wil uitdragen. Ik vind het belangrijk dat de gevolgen van pesten op een goede manier worden aangepakt en dat slachtoffers van pestgedrag geholpen worden, zodat zij weer op een mooie en prettige manier in het leven kunnen staan. Daarom ben ik ambassadeur geworden, om daar een bijdrage aan te leveren.”


Foppe de Haan

“Pesten komt helaas dagelijks voor in de maatschappij. Overal, ook op plekken waar je het niet zou verwachten. Pesten is van alle tijden, van vroeger en van nu. Ik denk dat veel mensen in hun directe omgeving wel voorbeelden van pesten kunnen noemen. Ook in de voetbalwereld is pesten geen zeldzaam verschijnsel. Ik denk dat pesten niet uit te bannen is, maar dat we met z’n allen ook niet hoeven te accepteren dat het er is. Daarom vind ik het belangrijk dat er organisaties, instanties en initiatieven zijn om pesten tegen te gaan. Niet alleen door het geven van voorlichting over pesten, over de mogelijke gevolgen en hoe het kan worden voorkomen, maar ook door het, via trainingen, weerbaarder maken van kinderen en volwassenen die lijden onder pestgedrag. De werkzaamheden en activiteiten van de Stichting Omgaan met Pesten, zoals hun Sta Sterk training en projecten op scholen, juich ik dan ook van harte toe. Om die reden heb ik met veel genoegen het ambassadeurschap van deze organisatie op mij genomen.”


Gertjan Verbeek

Gertjan_Verbeek

“Ik ben ambassadeur van de Stichting Omgaan met Pesten geworden omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van pesten. Want pesten … dat doe je toch niet?! Als je ziet wat de gevolgen van pesten kunnen zijn, gevolgen die mensen vaak nog jaren met zich meedragen, dan kan het niet zo zijn dat het je onberoerd laat. Als trainer neem ik een bevoorrechte positie in en heb ik een voorbeeldfunctie. Mijn team moet samenwerken om te presteren en dat kan alleen als je elkaar vertrouwt. Pesten moet in al zijn vormen worden aangepakt. De Stichting Omgaan met Pesten heeft volgens mij met haar Sta Sterk trainingen en haar projecten voor scholen en organisaties de juiste middelen in handen om (de gevolgen van) pesten tegen te gaan.”


Werkgroep ambassadeurs

 

Frans Veelers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen maken we het verschil

Vraag nu gratis het lespakket aan voor de Week tegen Pesten van 21 t/m 25 september 2020

Je ontvangt het lespakket in de week van 1 september
We respecteren je privacy ☑