Ambassadeurs

Ambassadeurs voor Stichting Omgaan met Pesten

Strijden tegen (de gevolgen van) pesten is belangrijk en omvangrijk. Als organisatie is Stichting Omgaan met Pesten goed op weg om zowel preventief als curatief pesten tegen te gaan. Maar ook wij kunnen deze strijd niet alleen aangaan. Hulp blijft welkom, want hoe meer en hoe vaker er over pesten gesproken wordt, hoe beter het is. Wij zijn dan ook erg trots dat onderstaande personen bereid zijn om als ambassadeur voor de Stichting Omgaan met Pesten op te treden.

Jeffrey Stuut

Mijn naam is Jeffrey Stuut uit Enkhuizen. Ik ben 8 weken te vroeg geboren. Bij mijn geboorte heb ik een hersenbloeding gehad waaraan ik een voornamelijk linkszijdige verlamming heb opgelopen.

Ondanks mijn handicap heb ik mijn hele leven fanatiek gesport. Ik had een droom voor goud gaan op de Paralympische Winterspelen met Alpine skiën! Door mijn goede prestaties afgelopen seizoen (3de plek WK Tarviso op de onderdelen super-g en downhill), gaat mijn droom komende maart 2018 in vervulling en zal ik gaan deelnemen aan de paralympischespelen.

Toen ik nog jong was ben ik  veel gepest met mijn spalk (hulpmiddel voor mijn been). Dit heeft mij mentaal sterker gemaakt. Maar het heeft ook veel littekens achter gelaten. Waar ik nog regelmatig last van heb in het dagelijkse leven. Daarom toen de stichting vroeg of ik ambassadeur wilde worden zei ik meteen JA. Ik hoop door de mooie initiatieven van de stichting, mensen sterker in hun schoenen komen te staan. En er minder littekens van overhouden. Want iedereen verdient geluk!

Met sportieve groet Jeffrey Stuut

 


Foppe de Haan

“Pesten komt helaas dagelijks voor in de maatschappij. Overal, ook op plekken waar je het niet zou verwachten. Pesten is van alle tijden, van vroeger en van nu. Ik denk dat veel mensen in hun directe omgeving wel voorbeelden van pesten kunnen noemen. Ook in de voetbalwereld is pesten geen zeldzaam verschijnsel. Ik denk dat pesten niet uit te bannen is, maar dat we met z’n allen ook niet hoeven te accepteren dat het er is. Daarom vind ik het belangrijk dat er organisaties, instanties en initiatieven zijn om pesten tegen te gaan. Niet alleen door het geven van voorlichting over pesten, over de mogelijke gevolgen en hoe het kan worden voorkomen, maar ook door het, via trainingen, weerbaarder maken van kinderen en volwassenen die lijden onder pestgedrag. De werkzaamheden en activiteiten van de Stichting Omgaan met Pesten, zoals hun Sta Sterk training en projecten op scholen, juich ik dan ook van harte toe. Om die reden heb ik met veel genoegen het ambassadeurschap van deze organisatie op mij genomen.”


Gertjan Verbeek

Gertjan_Verbeek

“Ik ben ambassadeur van de Stichting Omgaan met Pesten geworden omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van pesten. Want pesten … dat doe je toch niet?! Als je ziet wat de gevolgen van pesten kunnen zijn, gevolgen die mensen vaak nog jaren met zich meedragen, dan kan het niet zo zijn dat het je onberoerd laat. Als trainer neem ik een bevoorrechte positie in en heb ik een voorbeeldfunctie. Mijn team moet samenwerken om te presteren en dat kan alleen als je elkaar vertrouwt. Pesten moet in al zijn vormen worden aangepakt. De Stichting Omgaan met Pesten heeft volgens mij met haar Sta Sterk trainingen en haar projecten voor scholen en organisaties de juiste middelen in handen om (de gevolgen van) pesten tegen te gaan.”


Werkgroep ambassadeurs

 

Frans Veelers