Complimentjes tegen pesten

Geplaatst donderdag februari 21, 2019 Door RedactieOp vrijdag 1 maart is het Complimentendag. Hét moment dus om complimentjes te geven. Maar dankzij pennenfabrikant Pilot kan jij dat nu al doen.

Wie verdient er volgens jou eentje?

Vertel het PILOT Benelux en deze persoon krijgt een kaartje met jouw complimentje in de mailbox.
Bovendien steun je Stichting Omgaan met Pesten want per compliment schenkt Pilot de stichting 10 cent. Een goede daad voor een goed doel dus om nog meer kinderen en jongeren te helpen naar meer weerbaarheid en zelfvertrouwen.

En het mooie is, het kost je helemaal niets. Alleen een paar minuutjes van je tijd waarmee jij iemand blij maakt met jouw compliment.

Geef een compliment

Pilot Corporation heeft in 2018 een originele en geslaagde actie gevoerd in meerdere Belgische en Nederlandse treinstations n.a.v. Complimentendag. Ze wilden voorbijgangers en pendelaars wijzen op het stilstaan bij het geven van een eenvoudig compliment. De actie kende zodanig veel bijval dat ze er in 2019 op verder willen bouwen.

Met de complimentendag in het vooruitzicht ligt het accent nu op schoolgaande jongeren die we via de sociale media willen aansporen om elkaar een complimentje te geven. Ook zal er een heuse gewrapte autobus rondrijden in België en Nederland waarop men effectief een compliment kan/mag schrijven.

Vanuit Stichting Omgaan met Pesten staan wij voor het bouwen aan zelfvertrouwen en het zoeken naar oplossingen. We geloven dat er met kinderen en jongeren, bij een goede aanpak, afspraken te maken zijn en houden ons niet bezig met het straffen of zwart maken van kinderen of jongeren die pestgedrag vertonen. Omdat positieve aandacht en het geven van complimenten een belangrijke basis is de Sta-Sterk-methodiek vanuit Stichting Omgaan met Pesten gaan wij dan ook graag de samenwerking aan en verbinden met plezier onze naam aan dit mooie project!

#pilotpen, #happywriting, #pilotcomplimentday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!