Mail naar cursussen@omgaanmetpesten.nl of bel 0297-274605
Of neem een kijkje op de nieuwe website van het Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Pesten komt veel voor en kent veel slachtoffers. Uit onderzoek blijkt dat 10 tot 15% van de basisschoolleerlingen en 5 tot 10% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs slachtoffer is van pesten. De gevolgen zijn ernstig: slachtoffers worden angstig, eenzaam, kunnen lichamelijke klachten krijgen en presteren op school minder dan ze zouden kunnen. Ook medeleerlingen lijden vaak onder het gepest dat zij zien gebeuren.
Scholen kunnen pesten nog beter bestrijden dan zij nu al doen: door pesten beter te signaleren en effectiever te handelen. Dat is ook de reden dat staatssecretaris Dekker (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), samen met de Kinderombudsman, heeft besloten een Anti-pestwet in te voeren.
Scholen zijn sinds 1 augustus 2015 verplicht een anti-pestcoördinator in huis te hebben. Deze zorgt er onder andere voor dat er een werkbaar en gedegen pestprotocol gereed is dat deel uit maakt van het sociaal veiligheidsbeleid op school en nageleefd wordt. Het is een kerntaak van scholen om een veilig klimaat te bieden.
Enkele kernpunten uit de wet sociale veiligheid op school zijn dat iedere school:
– een sociaal veiligheidsbeleid dient te voeren,
– de sociale veiligheid van leerlingen op school moet monitoren,
– dient te zorgen voor een of meer personen die de taken ‘coördinatie anti-pestbeleid’ en ‘aanspreekpunt pesten’ op zich nemen.
De opleiding anti-pestcoördinator is bestemd voor professionals binnen het primair en voortgezet onderwijs of het MBO die de taken van de anti-pestcoördinator, ook wel coördinator sociale veiligheid genoemd, uitvoeren op school. Deze taken worden o.a. ondergebracht bij: vertrouwenspersonen, docenten, leerkrachten, mentoren, intern begeleiders, zorgcoördinatoren en teamleiders.
Na deze opleiding:
Indruk van de intensieve tweedaagse opleiding anti-pestcoördinator
De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding tot anti-pestcoördinator aan bod:
Dinsdag – dagdeel 1
Dinsdag – dagdeel 2
Dinsdag – dagdeel 3
Woensdag – dagdeel 4
Woensdag – dagdeel 5
Terugkomdag – dagdeel 6
We sluiten de tweedaagse van de opleiding af met de aanzet voor een plan van aanpak als anti-pestcoördinator voor de eigen schoolpraktijk. Daarmee kunt u direct aan de slag. De terugkomdag geeft de ruimte stil te staan bij het implementatieproces van het plan van aanpak en verdere verdieping in de pestproblematiek.
In deze interactieve opleiding wordt o.a. gewerkt met presentaties, discussies, videofragmenten, casuïstiek, opdrachten en oefeningen.
De opleidingen worden gegeven op onze vertrouwde opleidingslocatie in Driebergen:
De kosten voor de opleiding van zes dagdelen (tweedaagse van vijf dagdelen en terugkombijeenkomst van een dagdeel van 13.00 – 18.00), begeleid door twee docenten per groep, bedragen € 1395,–. Dit is o.a. inclusief opleidingsmap met hand-outs, koffie/thee, lunch, diner, overnachting en ontbijt tijdens de tweedaagse.
Wij krijgen steeds vaker de vraag van organisaties en overkoepelende schoolbesturen of wij de opleiding ook incompany kunnen geven. Dit kan! In een voorgesprek zetten wij uw wensen en behoefte m.b.t. inhoud, groepsgrootte, kerndocenten en experts voor gastpresentaties, locatie & catering op een rij, waarna wij de offerte net als het programma, op maat voor u opmaken.
Mail naar cursussen@omgaanmetpesten.nl of bel 0297-274605
Soms komt de uitgebreide opleidingsgids na aanvraag in de ‘spam’ of ‘ongewenste email’terecht. Wanneer u denkt niets te hebben ontvangen in reactie op u aanvraag, raden wij u aan in uw ‘spam’ en ‘ongewenste email’ te kijken of via email of telefoon contact met ons op te nemen.
Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u teruglezen in onze privacy verklaring. Deze verklaring vindt u hier.