De Sta Sterk-Podcast

Geplaatst donderdag december 30, 2021 Door RedactieKinderen vertellen over 'Sterk omgaan met pesten'

Wat zijn wij trots op deze kanjers!

Voor de kerstvakantie ronden zij na 10 weken de Sta Sterk training af bij Sta Sterk trainer Kim Aukema in Bibliotheek Schalkwijk. Tijdens de laatste les van de training werden de kinderen geïnterviewd door Winston Brandon voor de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Deze ervaring gaf de kinderen een extra boost. Ze zijn trots op zichzelf en op wat ze hebben geleerd en hebben genoten van deze extra aandacht.

Wil je de podcast beluisteren of samen met kinderen beluisteren? Dat kan. Klik hier voor de podcast.

De kinderen van de Sta Sterk training hopen met deze podcast ook andere kinderen te helpen om sterker te staan en voor zichzelf of een ander op te komen.
 
Tijdens de Sta Sterk training ontdekken kinderen spelenderwijs hoe je nee kunt zeggen, helpende gedachten kunt denken en hulp vragen als je het alleen niet kunt oplossen. In de rollenspellen worden situaties nagespeeld en als iemand het even moeilijk heeft helpen kinderen elkaar in de groep.
 
Foto: Neel van Erve

Wil jij zelf Sta Sterk trainer worden? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Er is nog plek voor 1 trainer in opleiding in januari 2022 of kies voor een start in april 2022. Lees meer over de opleiding tot Sta Sterk trainer bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten.

Kijk voor een Sta Sterk trainer in jouw omgeving.

Via deze weg spreken we onze dank uit aan Bibliotheek Zuid-Kennemerland Mike Warners, Winston Brandon en Neel van Erve die deze prachtige foto’s heeft gemaakt namens project ‘in the picture’ van VWC Haarlem. Het blijft fantastisch dat zoveel organisaties zich samen willen inzetten voor het bouwen aan weerbaarheid en zelfvertrouwen met kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!