Start Opleiding Anti-pestcoördinator, 12&13 oktober 2021 (terugkomdag 16 november 2021)

Start Opleiding Anti-pestcoördinator, 12&13 oktober 2021 (terugkomdag 16 november 2021) - okt 12, 2021

  • 12

  • okt

  • days left

De opleiding leidt professionals uit het onderwijs op tot antipestcoördinator. 

In deze intensieve tweedaagse opleiding tot anti-pestcoördinator met een terugkomdag krijg je kennis, vaardigheden en handvaten aangereikt, zodat je daar direct zelf mee aan de slag kunt. Je maakt direct zelf de vertaalslag naar je eigen onderwijsorganisatie.

Je leert werken met de drie speerpunten vanuit de wet sociale veiligheid op school: de rol van aanspreekpunt, de jaarlijkse verplichte monitoring en het actualiseren en zichtbaar maken van sociaal veiligheidsbeleid zowel preventief als curatief.

Na deze opleiding:

  • maak jij van preventie een speerpunt
  • adviseer je collega’s rondom sociale veiligheid
  • ondersteun je ouders en leerlingen bij pestproblematiek
  • versterk jij de sociale veiligheid op school
  • coördineer je een actief en doeltreffend veiligheidsbeleid

Je neemt kennis, inspiratie en een plan van aanpak mee terug naar jouw school na de tweedaagse. Hiermee zet je belangrijke stappen om pesten op jouw school te voorkomen, tijdig te signaleren en beter aan te pakken. Jij hebt de handvatten om de sociale veiligheid op school te vergroten en te borgen in jouw organisatie.

Tijdens de terugkomdag reflecteren we op de genomen stappen uit het plan van aanpak en staat het implementatieproces centraal. Je rondt af met een certificaat. We leren je hoe je het verschil kunt maken in jouw onderwijsorganisatie. Hét verschil voor een kind, een klas, je team.

De opleiding vindt plaats in Driebergen op:

  • dinsdag 12 en woensdag 13 oktober, terugkomdag op dinsdag 16 november 2021

De opleiding is bedoeld voor anti-pestcoördinatoren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs/mbo. Deze praktische opleiding wordt gegeven door twee docenten.

De investering voor deze opleiding van zes dagdelen bedraagt € 1395,– Dit bedrag is inclusief een map met achtergrondinformatie en handleidingen en koffie/thee, lunches. Het is mogelijk om een overnachting bij te boeken op de locatie met diner en ontbijt tijdens de tweedaagse.

De opleiding wordt verzorgd vanuit het Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Vanuit het Kenniscentrum worden o.a. de opleiding tot trainer Omgaan met Pesten en anti- pestcoördinator verzorgd en wordt materiaal ontwikkeld voor de trainingen, in samenwerking met de Stichting en de aangesloten trainers. Alle diensten en producten worden regelmatig aangepast aan nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Praktische info  & aanmelden >

Opleidingsgids aanvragen >

 

Vragen over onze opleiding tot anti-pestcoördinator?

Mail naar Mirelle Valentijn cursussen@omgaanmetpesten.nl of bel 0297-274605 of 06-36051642

Organizer

Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Telefoon: 0297274605 / 06-36051642
E-mail: cursussen@omgaanmetpesten.nl