GivingTuesday

Geplaatst zaterdag november 30, 2019 Door RedactieStichting Omgaan met Pesten wil individuen en organisaties helpen pesten tegen te gaan en richt zich op alle facetten van het pestprobleem.

GivingTuesday is een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging en is sinds 2019 ook in Nederland actief
via hashtag #GivingTuesdayNL.
Gezamenlijk vieren we GivingTuesday met miljoenen mensen over de hele wereld die deelnemen aan deze wereldwijde geefdag.

GivingTuesday start dit jaar het geefseizoen door mensen te inspireren iets terug te doen op 3 december en het hele jaar door.

Wist je dat we in 2017 tijdens de landelijke Week Tegen Pesten onze eerste succesvolle campagne #FeelFineOnline lanceerden? Dat het bijbehorende lespakket en de workshops nog steeds erg actueel zijn? 
Maar ook de daaropvolgende jaren hebben we hele succesvolle lespakketten ontwikkeld voor de landelijke Week Tegen Pesten. Ook deze zijn nog steeds te downloaden via omgaanmetpesten/lespakket

Onze campagnes

#PestenStoppen?
DatKunJijWel!
#FeelFineOnline
#ProudToBeMe
#WeesEenHeld!

We vinden het fantastisch dat zoveel scholen en andere organisaties aan de slag zijn gegaan met één van onze lespakketten om bij aanvang van het nieuwe schooljaar het verschil te maken.

 

De groepsdruk bij pesten is hoog.

In je eentje is het moeilijk om het verschil te maken. Samen met andere helden wordt dat gemakkelijker. Hoe meer helden er zijn in een groep die zorg hebben voor zichzelf en elkaar en pesten niet oké vinden, hoe kleiner de voedingsbodem voor pestgedrag wordt. Een held komt in beweging, een held komt in actie, een held durft het verschil te maken. En wij helpen kinderen graag om deze held te worden!

En u kunt ons helpen met een donatie op #GivingTuesday voor onze Stichting

Met uw donatie kunnen wij nog meer kinderen weerbaarder maken tijdens vervelende (pest)situaties en voorlichting geven over pesten aan ouders, klasgenoten, familieleden en professionals. Alvast heel veel dank!

The World I Want to Live In | #GivingTuesdayKids

Kinderen zijn onze toekomst en wat is nog mooier dan dat onze kinderen zich vrij kunnen ontwikkelen tot de persoon die ze graag willen zijn, blakend van zelfvertrouwen. Stichting Omgaan met Pesten maakt hier graag het verschil in samen met zijn trainers.

 

Kinderen ontdekken in activiteiten dat het verschil maken heel eenvoudig kan zijn.

Had jij het pakket nog niet aangevraagd? En zou je daar graag nog gebruik van maken dit schooljaar? Dat kan nog steeds!
Zorgen voor doorlopende aandacht voor sociale veiligheid is het hele jaar belangrijk. Wij dragen daar graag aan bij. Daarom kun jij het lespakket nog steeds aanvragen.

 

Eén gift maakt een wereld van verschil. Doneer aan Stichting Omgaan met Pesten #GivingTuesday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!