Astrid Westendorp

Astrid Westendorp

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten

Mijn naam is Astrid Westendorp en naast mijn werk als ambulante gezinsbegeleider geef ik weerbaarheidstrainingen aan kinderen en jongeren.

In 1996 heb ik de opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) afgerond en ik heb sindsdien altijd met kinderen gewerkt. Eerst op een regulier kinderdagverblijf en later op een dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. Met veel plezier heb ik hier jaren gewerkt tot ik zelf kinderen kreeg en het werken op een logeerhuis voor kinderen met een (ernstige) verstandelijke beperking beter bij mijn thuissituatie aansloot. Naast hun verstandelijke beperking waren kinderen vaak gediagnostiseerd met ASS of ADHD. Ook hier heb ik met plezier vele jaren gewerkt. Om mij zelf verder te ontwikkeling ben ik de opleiding toegepaste psychologie gaan volgen met als specialisatie Onderwijs en Ontwikkeling. Hierdoor kwam ik in aanraking met de kindertelefoon.

Twee jaar lang heb ik een luisterend oor kunnen bieden aan kinderen die belde om te vertellen waar ze mee zaten. Een van de onderwerpen waar veel voor gebeld werd was pesten. Omdat ik graag meer wilde bieden aan kinderen en jongeren die gepest werden ben ik terecht gekomen bij de stichting omgaan met pesten. De Sta sterk trainingen geven kinderen praktische handvatten om met vervelende situaties om te gaan wat mij enorm aansprak. De trainingen zijn afwisselend en interactief, waarbij spelelementen een belangrijke plaats inneemt.

De training verhoogt de weerbaarheid van de deelnemers waardoor ze beter tegen onaangenaam gedrag kunnen.

Samen maken we het verschil

Vraag nu gratis het lespakket aan voor de Week tegen Pesten van 21 t/m 25 september 2020

Je ontvangt het lespakket in de week van 1 september
We respecteren je privacy ☑