Binny van Wel

Binny van Wel

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Feel Fine Online workshops 8-15 jaar
  • Sta Sterk training jonge kind 4-7 jaar
  • Sta Sterk workshop jonge kind 4-7 jaar
  • Sta Sterk training jongeren 13-18 jaar
  • Sta Sterk workshop jongeren 13-18 jaar

Ik ben Binny van Wel en woon samen met mijn man en drie kinderen: twee dochters en een zoon.
Wij wonen met heel veel plezier in Driehuis.

Ik werk al jaren als leerplichtambtenaar. Samen met de jongeren en ouders kijk ik naar de reden(en) voor het verzuim, waarom het naar school gaan spanning oplevert en vooral kijken wij naar oplossingen met elkaar. En gelukkig zijn er (bijna) altijd oplossingen voor te vinden. Het werken met kinderen/jongeren geeft mij heel veel voldoening en plezier. Ik doe dit werk parttime.

Tegelijkertijd zie ik ook diverse problematiek, waaronder ook kinderen die gepest worden. Een van mijn eigen kinderen is jarenlang gepest en voelde zich buitengesloten en genegeerd, maar ook kinderen en volwassen uit mijn directe omgeving hebben hiermee te maken gehad. Ik heb van dichtbij ervaren wat gepest worden met een kind en zijn/haar omgeving doet. Het heeft een enorme impact en kan zich o.a. uiten in lichamelijke klachten (hoofdpijn, buikpijn etc), en mentale klachten (angst, verdriet, onzekerheid, faalangst, negatief zelfbeeld en eenzaamheid).
Deze gebeurtenissen hebben mij enorm aangegrepen en hebben ervoor gezorgd dat ik een verschilmaker wil zijn! Dat ik op mijn eigen manier de wereld een beetje mooier wil maken.
Ik vind het erg belangrijk, dat een kind zich in veiligheid kan ontwikkelen thuis, op school, buiten én online (cyberpesten). Daar heeft ieder kind ook recht op.

Daarom heb ik bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten de HBO-vakopleiding gevolgd tot Sta Sterk trainer/trainer Omgaan met Pesten en heb ik mijn licentie gehaald. Dit is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Daarnaast volg ik de opleiding tot Kindercoach en die rond ik binnenkort af. Ik ben er trots op dat ik mij heb kunnen aansluiten bij het Landelijk team trainers Omgaan met Pesten.

Ik ben gestart met mijn eigen praktijk genaamd Sterk in Veerkracht. Als Sta Sterk trainer help ik graag kinderen/jongeren bij het versterken van hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, sociale vaardigheden en het omgaan met pesten. Zij leren individueel of in groepsverband op een positieve manier voor zichzelf opkomen en ook hun eigen gedrag te herkennen.
Ik creëer tijdens de trainingen een veilige omgeving, waarin verbinding centraal staat en de kinderen de ruimte krijgen om er te mogen zijn en hun eigen groei kunnen doormaken. Deze groei is voor elk kind anders en ieder kind haalt de voor hem/haar belangrijke leerdoelen uit de training.

Daarnaast organiseer ik workshops en themabijeenkomsten voor ouders, professionals, scholen en andere belangstellenden.