Caroline van Bommel

Caroline van Bommel

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Specialisatie Stevige Stap brugklastraining
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals
  • Anti-pestprogramma Omgaan met Elkaar
  • Studiedagen en ondersteuning bij Sociaal Veiligheidsbeleid

Als juf in het basisonderwijs zag ik nog te vaak dat kinderen worden gepest of buitengesloten en dat zij niet weten hoe zij dit kunnen stoppen. Veel leerkrachten zien dit pesten niet, of weten niet hoe zij hier een einde aan kunnen maken. De pesters doen dit natuurlijk altijd precies als er net even geen leerkracht in het zicht is.

Mijn naam is Caroline van Bommel en ik woon in Lage Zwaluwe, op de rand van Noord-Brabant. Ik ben getrouwd en de trotse moeder van vier kinderen in de leeftijd van 13 tot 22 jaar. Naast mijn gezin werk ik met veel plezier als leerkracht op een school voor speciaal onderwijs.

Toen ik begon als trainer omgaan met pesten werkte ik ook als vrijwilliger bij de Oudervereniging Balans. Met veel plezier organiseerde ik samen met andere vrijwilligers uit de regio informatie- en lotgenotenbijeenkomsten voor ouders van kinderen met onder andere ADHD, Dyslexie, en/of PDD-NOS. Ik merkte dat veel kinderen soms niet goed in hun vel zitten. Omdat ik het miste om net dat kleine beetje meer te bieden dat kinderen nodig hebben, ben ik een studie coaching en counseling gaan volgen. Dit coachend begeleiden sprak mij erg aan en ik wilde hier meer mee doen. Via internet kwam ik kort daarna in aanraking met de Stichting Omgaan met Pesten en ben ik het opleidingstraject tot trainer Omgaan Met Pesten gaan volgen. In 2011 heb ik dit afgerond en ben ik gecertificeerd trainer geworden.

Ik weet uit ervaring hoe pesterijen zorgen voor een deuk ik je zelfvertrouwen en hoe onzeker en ongelukkig je je als kind hierbij voelt. Gelukkig weet ik door mijn opleiding nu hoe een sterke houding en succeservaringen kunnen zorgen voor een goed gevoel en meer zelfvertrouwen. Mijn streven is nu om ook anderen te leren om voor zich zelf op te komen, zodat zij zich niet meer laten pesten.

Dit doe ik door het geven van Sta Sterk trainingen aan kinderen en volwassenen. Dit kan in kleine groepjes zijn van kinderen binnen dezelfde leeftijdscategorie. Wanneer daar behoefte aan is, is er ook een individueel coaching-traject mogelijk.

Klik door naar mijn website voor meer informatie over de mogelijkheden. Je kunt je daar ook inschrijven voor de gratis nieuwsbrief.