Ciska Vriesema

Ciska Vriesema

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Specialisatie Stevige Stap brugklastraining
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals
  • Anti-pestprogramma Omgaan met Elkaar
  • Studiedagen en ondersteuning bij Sociaal Veiligheidsbeleid

“De sleutel van de deur naar verandering zit aan de binnenkant” … soms kun je wel wat hulp gebruiken om deze te vinden.

Ik ben Ciska en woon samen met mijn partner David, twee zonen Jari en Mika en hond Arras in het Brabantse dorpje Lepelstraat. Na een tijd te hebben gewerkt en rondgezworven over de wereld heb ik een aantal jaren als bedrijfsadviseur bij de Kamer van Koophandel gewerkt. In 1999 zijn we verhuisd naar Drenthe waar ik mijn eerste zoon het leven heb geschonken. Na een jaar genieten van mijn kind begon het te kriebelen en ben ik gaan werken als consulent en later als projectmedewerker bij de NUSO, een belangenorganisatie voor buitenspelen en jeugdrecreatie. Hierbij ging ik me steeds meer bekwamen in het geven van trainingen op het gebied van pedagogisch handelen en omgaan met lastig gedrag. In de tussentijd heb ik diverse opleidingen gedaan zoals Nima PR & Communicatie, Kinderpsychologie en de HBO opleiding tot trainer met als specialisaties: Vitaliteit en Omgaan met Agressie en Geweld. Omdat ik privé te maken kreeg met pestgedrag, mijn oudste zoon heeft nl. een lichte vorm van autisme, ben ik gaan kijken wat ik voor hem kon doen. Ik heb toen diverse Rots & Water specialisaties gevolgd waaronder een verdiepingstraining Rots en Water voor kinderen met autisme.

Het geven van trainingen op het gebied van agressie, assertiviteit en het vergroten van persoonlijke weerbaarheid past mij als een handschoen. In 2011 heb ik de knoop doorgehakt en ontslag genomen. Ik ben gestart met mijn eigen trainingsbureau. Een heel mooi proces om te ervaren maar ook eentje die uitdaagt je te blijven ontwikkelen! Ik train veel medewerkers binnen het bedrijfsleven. Regelmatig kom ik trauma tegen bij deelnemers als gevolg van pesten in hun jeugd. Hier hebben zij dagelijks nog last van zoals: laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, moeilijk de grens kunnen trekken en onvoldoende opkomen voor zichzelf. Dit vind ik niet alleen schokkend maar ook zonde, het leven is er immers om van te genieten en de kansen die je geboden krijgt te pakken. Bij sommige mensen gaat het niet vanzelf, die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Onder het motto ‘Jong geleerd is oud gedaan’ ben ik de trainersopleiding bij de Stichting Omgaan met Pesten gaan volgen, zodat ik kinderen sociaal weerbaarder kan trainen. De licentie StaSterk trainer is voor mij een waardevolle aanvulling op mijn reeds bestaande aanbod van trainingen.

Ik heb een open en directe manier van communiceren en trainen. In een veilige omgeving daag ik deelnemers uit om uit hun ‘comfort-zone” te stappen met veel interactie en leuke werkvormen. Niet teveel theorie maar juist DOEN en ERVAREN! Op die manier heeft de deelnemer er in het dagelijks leven gelijk iets aan.