Esther Witteveen

Esther Witteveen

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Specialisatie Stevige Stap brugklastraining
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals

Mijn naam is Esther Witteveen. Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee kinderen en woon in het mooie Kollum.
Ik werk al jaren met heel veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs. De sociaal-emotionele kant van kinderen spreekt me altijd erg aan. Want als een kind lekker in zijn vel zit, gaan andere zaken zoals leervakken vaak veel beter. Daarom heb ik een aantal jaar geleden een opleiding tot kindercoach gedaan en heb ik vervolgens de trainersopleiding van de Stichting Omgaan met Pesten gedaan en mag ik nu de Sta Sterk training geven.

Door middel van de Sta Sterk training leer ik kinderen / jongeren hun weerbaarheid te vergroten, hun sociale vaardigheden te versterken en leer ik ze omgaan met vervelende situaties, waaronder pestgedrag. De Sta Sterk training biedt de kinderen/ jongeren hele praktische handvatten waarmee ze leren om voor zichzelf op te komen in onaangename situaties, zoals verbaal en digitaal pesten, pesten door buitensluiten, negeren en chanteren Met elkaar gaan we tijdens de training oefenen met weerbare lichaamstaal, het vaardig reageren op lastig gedrag. Verder leren de deelnemers dat ze zelf invloed kunnen hebben op wat je denkt, voelt en doet. In plaats van lastige situaties te negeren, leer je sterk te reageren op gedrag waar je last van hebt. Bovendien krijg je bij de training het Sta Sterk Werkboek, waarin alle aangeleerde vaardigheden staan beschreven, zodat je deze altijd nog eens na kunt lezen. Daarnaast helpen de opdrachten om de nieuwe vaardigheden ook thuis te oefenen en toe te passen in de praktijk.

Ik werk als trainer en coach vanuit mijn eigen bureau Sta Sterk Coaching.
Wilt u meer weten? Kijk dan even op mijn website of bel/mail mij!

De opleiding tot trainer omgaan met pesten heeft mij erg verrijkt. Ik wilde wel dat ik vroeger deze training had kunnen volgen. Ik sta dan ook helemaal achter deze methode. De Sta Sterk punten pas ik nu zelf toe. En ik kan u vertellen: het werkt!

Kunnen opkomen voor jezelf is een cadeau en je hebt er je hele leven plezier van!