Everdina de Haan

Everdina de Haan

Everdina verzorgt Sta Sterk Trainingen in het De Wijk, Drenthe.

Hallo, mijn naam is Everdina de Haan, geboren in 1975, moeder van twee zonen en werk sinds 1995 in de hulpverlening/psychiatrie.

In de afgelopen 25 jaren heb ik veel ervaring en mensenkennis op gedaan binnen alle leeftijdscategorieën, (psychiatrische) problematiek, instellingen, trainingen, behandelingen en begeleidingsvragen. Wat me opviel is dat het pesten vaak een terugkerend onderwerp van gesprek was. Ik heb veel mensen gesproken en zien vechten met de littekens die het pesten heeft achtergelaten!

“Mensen hebben vaak het idee dat pesten alleen onder kinderen voorkomt en niet onder volwassenen. Hierdoor heerst er een groot taboe en vooroordeel over pesten in de werksituatie”.
Om hier verandering in aan te brengen, heb ik me gespecialiseerd in het geven van de STA STERK training aan volwassenen, de STA STERK-adult training!

Methodiek STA STERK-adult training
De methodiek van de STA STERK-adult training stelt, net als de STA STERK voor kinderen/jongeren, 5 aandachtsgebieden centraal:
1. Weerbare lichaamstaal
2. Assertiviteit
3. Coping
4. Sociale informatieverwerking
5. Sociale vaardigheden.

Daarnaast worden thema’s als zelfvertrouwen, zelfbeeld, identiteitsontwikkeling behandeld, evenals educatie over pesten, wetgeving en het vervolgtraject na de STA STERK-adult.

Deze training geef ik in individuele setting (maatwerk) als in groepsverband.
Ik snap dat je het trainen in een groep als drempelverhogend kan ervaren en dit je kan weerhouden om deze groepstraining te volgen. Tegelijkertijd wil ik je meegeven dat je het als een kans kunt zien en kracht kan putten uit het samenwerken, herkennen en erkennen van elkaars ervaringen -> motto: samen STA je STERK!

Groep
– 8 sessies à 90 minuten
– vindt om de week plaats
– max 5 deelnemers per groep
– start meerdere malen per jaar
– eigen plan van aanpak
– je ontvangt een trainingsboek

Individueel
– 8 sessies à 60 minuten
– vindt om de week plaats
– start is flexibel
– eigen plan van aanpak
– je ontvangt een trainingsboek
– maatwerk

Naast STA STERK-adult trainingen faciliteer ik workshops en thema-avonden voor pestslachtoffers, partners, ouders, werkgevers, leerkrachten e/a beroepskrachten.

Voor meer informatie kun je terecht op www.anydaycare.nl.

Heb je vragen mail me gerust op edehaan@anydaycare.nl Heb je liever telefonisch contact, dan kun je me bereiken op 06-52119396.