Helen Wildeboer

Helen Wildeboer

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Specialisatie Stevige Stap brugklastraining
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals
  • Anti-pestprogramma Omgaan met Elkaar
  • Studiedagen en ondersteuning bij Sociaal Veiligheidsbeleid

Mijn naam is Helen Wildeboer (1978) en ik woon met veel plezier samen met mijn gezin in Heiloo, Noord-Holland.

Na mijn studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam werkte ik 10 jaar als fiscaaljurist in de belastingadvieswereld, totdat ik eind 2009 besloot een carrièreswitch te maken. Ik volgde opleidingen tot coach, mediator (conflictbemiddelaar) en trainer sociale weerbaarheid en omgaan met pesten en werd zodoende medio mei 2010 gecertificeerd trainer van de Stichting Omgaan met Pesten.

Om mijn pedagogische en didactische kennis te vergroten, besloot ik in 2010 ook de opleiding tot leerkracht basisonderwijs (PABO) te gaan volgen. Medio 2012 rondde ik deze opleiding af en sindsdien neem ik mijn ervaringen als leerkracht ook mee in mijn werk als trainer.

YosoY

Ik ben als trainer en coach werkzaam vanuit mijn eigen bureau YosoY Training, Coaching & Advies te Heiloo. YosoY richt zich op het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren door training en coaching op het gebied van: assertiviteit/sociale weerbaarheid, sociale vaardigheid, omgaan met pesten en het de baas worden van faalangst en boosheid. Het vergroten van het zelfvertrouwen en het werken aan een positief zelfbeeld zijn hierbij erg belangrijk. Een goede persoonlijke ontwikkeling is de basis voor geluk en succes voor nu en in de toekomst.

YosoY verzorgt alle producten van de Stichting Omgaan met Pesten (bovenaan genoemd). Het gaat dan o.a. om de buitenschoolse Sta Sterk training en de Stevige Stap training (speciaal voor kinderen uit groep 8 die overstappen naar de brugklas) zowel in groepsverband als individueel. Deze trainingen geven kinderen en jongeren praktische handvatten om beter voor zichzelf op te komen, pesten tegen te gaan en om te gaan met lastige situaties zoals buitensluiten, kritiek geven, je eigen mening geven, groepsdruk etc. Naast deze trainingen van Stichting Omgaan met Pesten verzorgt YosoY ook nog de Faalangst de baas training en de Boosheid de baas training.

Daarnaast verzorgt YosoY op scholen het Project Omgaan met Elkaar en Sta Sterk op School van Stichting Omgaan met Pesten. Deze projecten hebben tot doel een negatieve groepsdynamiek in een klas te doorbreken en kinderen meer helpersgedrag aan te leren. Hierdoor ontstaat er weer een positieve groepsdynamiek, voelen kinderen zich weer veilig en kan er optimaal worden geleerd.

Omdat volwassenen bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren een belangrijke rol vervullen, verzorg ik workshops voor ouders en studieavonden/-dagen voor beroepskrachten. Ook adviseer ik scholen en instellingen die met kinderen werken bij hun beleid op het gebied van sociale weerbaarheid en sociale vaardigheid (bijvoorbeeld bij het opstellen en implementeren van antipestbeleid).

Yo soy betekent “ik ben” in het Spaans. Hiermee heb ik willen uitdrukken dat een trainings, coachings- of adviestraject bij YosoY helemaal is afgestemd op wat jij als kind, jongere, ouder of beroepskracht nodig hebt om je verder te ontwikkelen of anderen bij hun ontwikkeling te ondersteunen. Het logo YosoY is een gespiegeld woord. Hiermee is uitgedrukt dat je een spiegel wordt voorgehouden waardoor je zelf inzichten krijgt in wat je kunt veranderen om je verder te ontwikkelen of anderen daarbij te helpen. De Y’s staan voor zelfbewuste, weerbare en blije kinderen die lekker in hun vel zitten en met open vizier, vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Meer informatie over wat YosoY voor jou of uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op! Meer informatie is ook te vinden op de website www.yosoyheiloo.nl