Helen Wildeboer

Helen Wildeboer

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten
* Studiedagen voor beroepskrachten
* Ondersteuning (door)ontwikkelen anti-pestbeleid
* Omgaan met Elkaar (groepsproject).
* Stevige Stap training groepsgewijs en individueel

Helen Wildeboer

Mijn naam is Helen Wildeboer en ik woon met veel plezier samen met mijn man, dochter en een lieve en eigenzinnige Duitse herdershond in Heiloo (nabij Alkmaar).

Na mijn studie Rechten aan de UVA te Amsterdam werkte ik 10 jaar als fiscaaljurist in de belastingadvieswereld, totdat ik eind 2009 besloot een carrièreswitch te maken. Ik volgde opleidingen tot coach, mediator (conflictbemiddelaar) en trainer sociale weerbaarheid en omgaan met pesten en werd zodoende medio mei 2010 gelicenseerd trainer van de Stichting Omgaan met Pesten.

Omdat ik ontdekte dat ik het erg leuk vind kinderen vaardigheden en kennis bij te brengen, besloot ik in 2010 ook de opleiding tot leerkracht basisonderwijs (PABO) te gaan volgen. Medio 2012 heb ik deze opleiding afgerond en sindsdien zet ik mijn kennis over sociale weerbaarheid, omgaan met pesten en het verkrijgen van zelfvertrouwen ook direct in als leerkracht voor de klas. Mijn ervaringen als leerkracht neem ik vervolgens weer mee in mijn werk als trainer en coach.

YosoY

Ik ben als trainer en coach werkzaam vanuit mijn eigen bureau YosoY Training, Coaching & Advies te Heiloo. YosoY richt zich op het coachen en trainen van kinderen en jongeren op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Een goede persoonlijke ontwikkeling ligt tenslotte ten grondslag aan geluk en succes voor nu en voor later.

Vanuit YosoY verzorg ik in Heiloo en omgeving alle producten van de Stichting Omgaan met Pesten (bovenaan genoemd). Het gaat dan o.a. om de Sta Sterk training en de Stevige Stap training (speciaal voor kinderen uit groep 8 die overstappen naar de brugklas) zowel in groepsverband als individueel. Deze trainingen geven kinderen en jongeren praktische handvatten om beter voor zichzelf op te komen, pesten tegen te gaan en om te gaan met lastige situaties zoals buitensluiten, kritiek geven, je eigen mening geven, groepsdruk etc.

Omdat volwassenen bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren een belangrijke rol vervullen, verzorg ik workshops voor ouders en studieavonden/-dagen voor beroepskrachten. Ook adviseer ik scholen en instellingen die met kinderen werken bij hun beleid op het gebied van sociale weerbaarheid en sociale vaardigheid (bijvoorbeeld bij het opstellen en implementeren van antipestbeleid).

YosoY betekent “ik ben” in het Spaans. Hiermee heb ik willen uitdrukken dat een trainings, coachings- of adviestraject bij YosoY helemaal is afgestemd op wat jij als kind, jongere, ouder of beroepskracht nodig hebt om je verder te ontwikkelen en anderen bij hun ontwikkeling te ondersteunen. YosoY is een gespiegeld woord. Hiermee is uitgedrukt dat je een spiegel wordt voorgehouden waardoor je zelf inzichten krijgt in wat je kunt veranderen om je verder te ontwikkelen of anderen daarbij te helpen. De Y’s tenslotte, staan voor zelfbewuste, weerbare en blije kinderen die lekker in hun vel zitten en met open vizier, vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.