Inge van der Schee

Inge van der Schee

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals

WIE BEN IK?
Hoi, mijn naam is Inge van der Schee, eigenaar en oprichter van De Dappere Draak in Landsmeer. Ik geef sociale en mentale weerbaarheidstrainingen aan kinderen van 4 t/m 12 jaar. Mijn training richt zich op het versterken van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en op sociale informatieverwerking. Oftewel, hoe schat je een situatie in en hoe reageer je daar goed op en hoe vind je weer aansluiting bij leeftijdgenootjes?

VOOR WIE?
De Dappere Draak is er voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Tijdens de Sta Sterk Training werk ik samen met je kind aan het aanleren van nieuw gedrag. Hoe kan hij reageren op anderen zonder dat hij zich daar rot bij voelt? Hoe kan hij zeggen wat hij denkt, zonder dat hij daar anderen mee voor het hoofd stoot? Hoe kan hij nee leren zeggen, zonder over iemand anders grens te gaan? Sta voor stap gaan we met allerlei situaties oefenen zodat het nieuwe gedrag steeds meer eigen wordt.

LICHAAMSTAAL
Uitgangspunt van de Sta Sterk Training is lichaamstaal. Wist je dat van je boodschap maar liefst 55% bepaald wordt door non-verbale communicatie? Dus wát je zegt en de manier waaróp je iets zegt veel minder belangrijk is dan je lichaamstaal? Daar gaan we tijdens de training dan ook flink mee aan de slag. We gaan niet alleen oefenen met de kracht van je lichaam, maar ook met de kracht van gedachten. Vaak zijn het vervelende, angstige gedachtes die je kind ervan weerhouden om bijvoorbeeld iets te zeggen in de klas of aangeven dat je kind ergens last van heeft. Hier gaan we oefenen met het gebruiken van opbeurende, sterke en leuke gedachtes die je kind helpen meer voor zichzelf op te komen.

NIEUW GEDRAG AANLEREN
Kinderen die de Sta Sterk Training gevolgd hebben staan steviger in hun schoenen, weten beter hoe ze op anderen moeten reageren, leren nee te zeggen en hun mening te geven, leren een gesprekje aan te knopen, leren duidelijk hun grenzen aan te geven en voelen zich minder verlegen en staan sterk rechtop.

Ook kinderen die te maken hebben gehad met pesten of vervelend ander gedrag kunnen heel veel baat hebben bij de Sta Sterk Training. Doordat ze leren duidelijk te zeggen waar ze last van hebben en wat het met hun doet, komen ze méér voor zichzelf op en groeit hun zelfvertrouwen.

INDIVIDUEEL OF IN EEN GROEP
Ik geef individuele trainingen en groepstrainingen. In beide gevallen zijn de trainingen buitenschools.

EN VERDER
Naast trainer ben ik ook pestexpert, adviseur sociale veiligheid en gecertificeerd anti-pest coördinator. Ik ben inzetbaar als mediator in conflictsituaties op scholen, sportverenigingen en BSO’s. Ook faciliteer ik workshops, thema-bijeenkomsten en studiedagen voor professionals. Daarnaast bied ik een helpende hand bij het opstellen van een degelijk en werkend anti-pestprotocol of sociaal veiligheidsplan.

Interesse?
Kijk op www.dedapperedraak.nl of mail naar dedapperedraak@gmail.com