Ingeborg Bunnik-van Rooij

Ingeborg Bunnik-van Rooij

  • Trainer
  • Telefoon: 0548 48 67 41

U kunt bij mij terecht voor:

* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten
* Studiedagen voor beroepskrachten
* Ondersteuning (door)ontwikkelen anti-pestbeleid
* Omgaan met Elkaar (groepsproject).
* Stevige Stap training groepsgewijs en individueel

Mijn naam is Ingeborg Bunnik – van Rooij. Ik ben getrouwd met frank en heb een dochter.
Op dit moment ben ik 20 jaar leerkracht basisonderwijs en daarnaast intern vertrouwenspersoon op een grote basisschool in Drunen.

Wat is het toch een prachtig beroep. Ik geef veel van mezelf aan de kinderen en wat krijg ik daar veel voor terug. Liefde, plezier en vertrouwen. Kinderen gaan een groot deel van de week naar school. Ze moeten zich veilig voelen en plezier kunnen maken. Ze bouwen aan hun zelfvertrouwen, leren met elkaar omgaan. Wij zijn er mede voor verantwoordelijk dat ze kunnen opgroeien als zelfbewuste, sociale en weerbare jonge mensen. Dat is de basis om te kunnen leren, de basis om je gelukkig te voelen. Helaas is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend.

Lang ben ik op zoek geweest naar trainingen waarmee ik kinderen beter kon helpen met hun eigenwaarde, nee durven zeggen en weerbaarheid. Die zoektocht heeft me veel verdieping, opleiding en cursussen op dit gebied gebracht. Sinds 2017 ben ik trainer bij de stichting Omgaan met pesten.  Hiermee kan ik kinderen in groepsverband en/of individueel nog beter helpen om hun eigen kracht te vinden en daardoor met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan. Als leerkracht groep 8 zie ik dat de overstap naar het VO soms ook niet vanzelfsprekend soepel loopt. Wat is het mooi om met de training “Stevige Stap” kinderen meer tools te geven om die overstap soepeler te laten verlopen. Een wereld waarin kinderen blij en vrij kunnen opgroeien, is een wereld die ik elk kind gun.

Daarnaast geef ik workshops en ouderavonden op het gebied van pesten en sociale veiligheid. Ik houd me ook bezig met het beleid op dit gebied. Doordat ik nu ook trainer ben geworden, valt er voor mij heel veel kennis te combineren, die ik 18 jaar lang heb opgedaan. Graag help ik mijn collega’s als expert op dit gebied. Naast dit alles ben ik ook getrouwd, heb een prachtige dochter en een kat en woon met heel veel plezier in een gezellig huis in Waalwijk