Ingrid Bakker-van der Schuyt

Ingrid Bakker-van der Schuyt

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Specialisatie Stevige Stap brugklastraining
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals
  • Anti-pestprogramma Omgaan met Elkaar
  • Studiedagen en ondersteuning bij Sociaal Veiligheidsbeleid

Hallo, ik ben Ingrid Bakker-van der Schuyt (1968), ik ben getrouwd, we hebben 2 kinderen en een aantal lieve huisdieren en samen wonen we in het prachtige Diever, Drenthe. Ik ben rustig, zelfstandig, flexibel en heb een goed inlevingsvermogen. In mijn werkzame leven heb ik een eigen advies- en begeleidingsbureau genaamd “Odyssee”, daarnaast ben ik ook leerkracht basisonderwijs.

Binnen “Odyssee” begeleid ik o.a. kinderen die sociaal weerbaarder willen worden. Ik heb hiervoor de opleiding Trainer Omgaan met Pesten gevolgd en afgerond in 2011. Door het geven van Sta Sterk trainingen (in groepsverband of individueel) help ik kinderen om in 10 bijeenkomsten meer zelfvertrouwen te krijgen en zich sterker te voelen bij gebeurtenissen op hun reis door het dagelijkse leven. Bij deze 10 bijeenkomsten horen ook 2 ouderavonden. Door tijdens de training vooral aandacht te geven aan het opbouwen van het zelfvertrouwen, de lichaamstaal en de Sta Sterk punten blijkt dat de kinderen zo weerbaar worden dat het pesten grotendeels verdwijnt.

Verder heb ik mij, als ervaringsdeskundige van twee hoogbegaafde kinderen, gespecialiseerd in het begeleiden van (hoog) begaafde kinderen. Ik volg hiervoor de ECHA- opleiding aan de Universiteit van Nijmegen. Juni 2012 rond ik deze opleiding af en mag ik mij “Internationaal Specialist in Hoogbegaafdheid” noemen.

Op dit moment begeleid ik (hoog) begaafde kinderen in één van mijn talentklassen en individueel. Ook voor deze kinderen kan ik de Sta Sterk Trainingen heel goed toepassen, omdat zij door hun “anders zijn” vaak in aanraking komen met pestgedrag van andere kinderen. Verder kan ik deze kinderen begeleiden met leren leren en faalangsttrainingen.

Naast de begeleiding van kinderen geef ik ook advies aan ouders en leerkrachten op het gebied van hoogbegaafdheid en pesten, d.m.v. individuele contactgesprekken, lezingen, informatieavonden en workshops.

Voor meer informatie over de Sta Sterk Trainingen en de begeleiding van uw (hoog) begaafde kind(-eren) kunt u contact met mij opnemen via 06-20413802 of odysseetalent@gmail.com.