Karin Verreussel

Karin Verreussel

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals

Zoek de droom!

Ik ben Karin Verreussel en heb een energieke en vrolijke natuur en probeer mijn droom te leven met het nodige plezier en positivisme. Mijn levensmotto is dan ook: HUP!

Ik ben moeder van drie kinderen met pittige karakters, woonachtig te Vinkeveen. Toen mijn kinderen op de middelbare school zaten kwam er tijd vrij en kon ik mezelf niet meer remmen om me verder te scholen in pestproblematiek. Ik had er in mijn werk steeds vaker mee te maken en wil kinderen leren om er anders mee om te gaan, sterker over te komen en om zo meer zelfvertrouwen te krijgen.

Na de Academie voor Lichamelijke Oefeningen, heb ik me geschoold in de jazzdans en ben daarin les gaan geven. Het viel me op dat leerlingen vaak houdingsproblemen of pijnklachten hadden. Daar wilde ik meer van weten en heb de opleiding Oefentherapie Cesar (Houdingstherapie) gevolgd. Na deze opleiding heb ik me gespecialiseerd in kinder- en psychosomatische oefentherapie. Naast het helpen van kinderen met een achterstand in de motorische ontwikkeling, werk ik ook met kinderen met onbegrepen klachten zoals hoofdpijn, buikpijn etc. Deze kinderen begeleid ik op het mentale vlak.

Cesartherapie behandelt kinderen met een verkeerde houding of pijnklachten. Kinderoefentherapie helpt kinderen met een slappe spierspanning, een typisch motoriek of kinderen met AD(H)D, PDD- NOS, NLD, etc. Kinderen die komen voor psychosomatiek zijn vaak niet weerbaar en/of subassertief.

Veel van de kinderen die therapie krijgen hebben een zwakke lichaamstaal en zijn vaak slachtoffer van pesten. Pesten geeft groot verdriet en kan zelfs mentale schade opleveren. En ik wil ze helpen!

Ik heb de opleiding Trainer Omgaan met Pesten gevolgd, een gedegen opleiding die mij kennis, handvatten en inzicht gaven in deze problematiek.

Via deze training leren ze wat ze zélf kunnen veranderen om lichamelijk en mentaal meer weerbaar te worden en leren ze hun eigen mening op een assertieve manier te geven. Ze krijgen meer controle over hun eigen leven, zijn ze niet langer slachtoffer van pesten en zullen minder stress ervaren. Dat extra steuntje wil ik ze in de rug geven, zodat ze zich in hun verdere leven gelukkiger kunnen voelen.