Kim Aukema

Kim Aukema

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Feel Fine Online workshops 8-15 jaar
Even voorstellen
Ik ben Kim Aukema, 34 jaar en woon samen met mijn man en zoontje in Haarlem. Al 14 jaar werk ik als zelfstandig ondernemer en verzorg projecten voor maatschappelijke organisaties.
Ik werk o.a. al 10 jaar als projectmedewerker voor de Stichting Bedrijf & Samenleving. Deze organisatie verbindt bedrijven en de samenleving door middel van projecten met een maatschappelijke meerwaarde. De focus ligt op de minder kansrijke groep in de samenleving, jong en oud.
Mijn weg naar Sta Sterk trainer
Ook ben ik creatief ondernemer en heb ik o.a het prentenboek Wereldgroeten gemaakt, dat gaat over de verschillende culturen in Nederland. Hiermee laat ik zien dat we allemaal anders zijn en dat maakt ons land juist zo mooi.
Daarnaast heb ik boek Krabbetje Kor wil rechtdoor gemaakt dat gaat over pesten – als kind werd ik enorm gepest. Tijdens het maken van het boek ben ik in contact gekomen met de Stichting Omgaan met pesten. Ik werd zo blij van hun werkzaamheden dat ik zelf hun vakopleiding ben gaan volgen en mijn licentie heb gehaald als erkend ‘Sta Sterk-trainer’.
Als kind ben ik zelf gepest dus ik weet hoe het voelt en ik weet dat het kan veranderen.
Als kind ben ik zelf enorm gepest. Ik had daardoor nooit zin om naar school te gaan en was altijd bang voor wat de pesters nu weer zouden gaan doen. Als ik thuis kwam van school was ik erg verdrietig en had veel last van buikpijn. Daarbij kwam dat ik s avonds slecht sliep en huiswerk maken dat lukt me al helemaal niet meer. Dus mijn cijfers gingen van hoog naar steeds lager, ik voelde me niet meer veilig, waardoor ik uiteindelijk zelfs van school af ben gegaan. Ik weet dus als geen ander dat pesten mentale en lichamelijke klachten kan geven.
Ik heb daarna pas geleerd hoe ik sterk kan staan, hoe ik sterk voor mezelf kan opkomen en hoe ik sterk mijn eigen mening kan geven. Toen voelde ik me weer gelukkig, zelfverzekerd en deed ik wat bij mij paste zonder schuldgevoel. Dat gun ik elk kind! En daarom zet ik me graag in tegen pesten.