Maaike Rödel

Maaike Rödel

  • Telefoon: 06-29 04 59 05

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten

Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Maaike Rödel en ik woon met mijn gezin in Oldenzaal (Twente). Ik ben afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding. Ik heb jarenlang lessen bewegingsonderwijs verzorgd en geef momenteel les op het praktijkonderwijs, richting detailhandel. Daarnaast ben ik medewerker van ons interne zorgplein en sociaal veiligheidscoördinator. Mijn ervaring binnen het onderwijs en mijn coachende ervaring binnen het bedrijfsleven, zet ik als trainer Sta Sterk voor de Stichting Omgaan met Pesten. Vanuit mijn persoonlijke ervaring met pestgedrag weet ik wat voor impact dit heeft op iedereen die hier mee te maken krijgt. Alles wat ik doe, doe ik vol overtuiging met daadkracht, waarbij wederzijds vertrouwen, open -en eerlijkheid het uitgangspunt is. Naast trainer Sta Sterk voor de stichting Omgaan met Pesten, begeleid ik op aanvraag schoolteams als adviseur richting sociale veiligheid.

Missie:

Samenwerken aan een sterke basis! Een goede basis is belangrijk bij het omgaan met mensen, het samenwerken binnen een groep of team, het tot stand komen van verandering, maar ook bij het aangaan van nieuwe contacten of uitdagingen. Jouw basis wordt gevormd door persoonlijkheid en (levens)ervaringen. Omstandigheden of situaties en personen of groepssamenstellingen (klas, team, groep, buurt) kunnen van invloed zijn op deze basis. Heb je veel negatieve ervaringen in de omgang met andere mensen, hoe jong of oud je ook bent, zal dit van invloed zijn op je fundament. Het zal deze basis (tijdelijk) verstoren. Op sommige zaken heb je geen invloed, maar je eigen basis bewaken, je grens bepalen en dit uitstralen naar je omgeving is iets waar je zelf aan kunt werken. Op het moment dat jouw omgeving je geen veiligheid biedt, is het belangrijk dat je basis sterk is.

Soms heeft een individu, een groep, een team binnen of buiten het onderwijs, ondersteuning of handvatten nodig om de basis te kunnen helpen versterken bij zichzelf of bij anderen. Hier wil ik graag bij helpen in de vorm van: Sta Sterk trainingen, workshops (ook op training en studiedagen) ouderavonden en informatie of thema avonden, voor iedereen die op persoonlijk of professioneel vlak te maken heeft met onderwerp pesten of sociale (on)veiligheid.

U kunt mij bellen voor informatie 06-29 04 59 05