Nicolette Houwer

Nicolette Houwer

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten

 

Mijn naam is Nicolette Houwer, 51 jaar en woonachtig in Katwijk.

 

Ik werk sinds 2008 in de jeugdhulpverlening. De laatste jaren ben ik als gezinsspecialist verbonden aan een aantal bassscholen in Schiedam. De problematiek waar ik mee te maken heb is vaak  complex en langdurig. Ik heb veel affiniteit met kwetsbare kinderen en ik geef dan ook met veel plezier de Sta Sterk trainingen op mijn scholen. Ik zie ze echt groeien door deze training.

Naast mijn enthousiasme voor mijn vak als hulpverlener heb ik ook een grote liefde voor dieren en honden in het bijzonder. Door mijn honden zag ik de meerwaarde die zij kunnen hebben binnen mijn werk.

In november heb ik mijn eigen praktijk High10 opgericht waarbij ik mijn honden inzet als co-coach. Het is een andere manier van hulpverlenen waarbij de honden kunnen dienen als ingang maar ook stress verlagend kunnen werken. Soms ook is het vertrouwen in mensen weg en kan de hond helpen dat vertrouwen weer terug te winnen. Ik vind het fantastich om met hen te werken en het plezier bij de kinderen te zien en vooral de stappen die de kinderen maken te ervaren.

Naast het werken met de honden geef ik ook de Sta Sterk training, individueel en in groepsverband en op school en geef ik workshops aan professionals en ouders.