Rosemarie van Losenoord

Rosemarie van Losenoord

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten

Rosemarie van Losenoord

Mijn naam is Rosemarie van Losenoord. Ik ben 37 jaar, moeder van twee prachtige kinderen en getrouwd met mijn jeugdliefde Martjan.

Na het volgen van mijn HBO opleiding jeugdhulpverlening en het behalen van mijn diploma als gedragsdeskundige aan de Radboud universiteit ben ik in verschillende beroepen werkzaam geweest, maar allemaal hadden ze een overeenkomst, kinderen en jongeren! In het Nederlands Openluchtmuseum als medewerken en leidinggevende op het kindererf, als ambulant hulpverlener met jongeren tussen de 15 en 23 jaar, in de kinderopvang als leidinggevende van enkele kinderdagverblijven en een BSO en daarna als zelfstandig coach en trainer van tieners en jongeren met een PGB (persoons gebonden budget).

Vooral tijdens mijn werk als leidinggevende in de kinderopvang kwam ik tot de ontdekking hoe leuk ik het vind en hoe goed het bij mij past om op deze coachende manier met kinderen en jongeren bezig te zijn. Helaas was er door mijn vele overige taken erg weinig tijd beschikbaar voor deze leuke kant van mijn werk. Vandaar dat ik na enkele jaren de stoute schoenen aantrok om voor mijzelf te beginnen. Inmiddels werk ik alweer ruim 3 jaar als zelfstandig coach en in die jaren heb ik meer heel veel plezier andere kinderen en jongeren met heel uiteenlopende vragen en problemen kunnen begeleiden. Ik kwam op een punt waarop ik mezelf wilde verdiepen en specialiseren binnen een bepaald thema, zodat ik ook zelf weer kon gaan groeien en leren. Dat dit thema uiteindelijk pesten is geworden is niet zo vreemd. Ik heb lange tijd geleden zelf ondervonden hoe het is om langdurig gepest te worden. Hierdoor kan ik me heel erg goed inleven in de slachtoffers van pesten en begrijp ik hun pijn, onzekerheid en hun angsten. Ook geeft deze ervaring mij extra motivatie om kinderen en jongeren, of ze nu slachtoffer, dader, meeloper of omstander zijn te begeleiden in hun eigen persoonlijke proces. Want vrijwel alle kinderen, en zeker niet alleen het slachtoffer, hebben last van een pestsfeer!

Ik ben volledig overtuigd van de werking van de Sta Sterk methode. Al meerdere keren heb ik mogen ervaren dat kinderen na slechts een paar lessen assertiever gedrag vertonen, waardoor ze minder last hebben van pesters en het pestgedrag afneemt. Tijdens de workshops en informatiebijeenkomsten maak ik omstanders (ouders, docenten, sportclubleraren etc.) bewust van de effecten van pesten voor alle betrokkenen. Op welke signalen kan je letten, wat is het verschil tussen pesten en plagen en hoe reageer je op pestgedrag? Al deze en nog vele andere vragen komen aan bod en zullen door afwisselende oefeningen worden beantwoord.

Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als lief, betrouwbaar, betrokken,veilig en vrolijk. Ik behandel anderen zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden en heb veel respect voor mens en dier. Daarnaast beleef ik enorm veel plezier aan het trainen van kinderen en jongeren. Geen dag is hetzelfde en daarom is elke dag een bijzondere dag.