Samantha van Bogaert

Samantha van Bogaert

U kunt bij mij terecht voor:
* Sta Sterk op school
* Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
* Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
* Workshops voor ouders en beroepskrachten
* Stevige Stap training, individueel en in groepsverband: voor groep 8 en brugklas
* Ouderavonden, lezingen, workshops, etc. voor leerlingen, ouders en beroepskrachten m.b.t. de overstap naar de brugklas

 

Ik ben Samantha en woon samen met mijn kinderen en een aantal lieve huisdieren in Maastricht.

Tijdens een zeer vervelend periode privé, waarin één van mijn kinderen werd geconfronteerd met pesten op de basisschool en wij hierin vooral ondersteuning hebben gemist van zowel school als ook van andere ouders en daarnaast niet direct de juiste weg konden vinden naar een ondersteunende instantie, voelde ik een enorme drive om mij naast mijn baan als coach voor mensen met een beperking te gaan verdiepen in het onderwerp pesten. Ik vond deze verdieping in de opleiding ‘Trainer Omgaan met Pesten’, welke ik inmiddels met goed gevolg heb afgerond. De passie om in eerste instantie kinderen en jongeren – maar daarnaast zeker ook ouders en beroepskrachten te ondersteunen – sociaal weerbaarder te gaan trainen, groeit nog met de minuut.

Ik train binnen mijn functie in dienstverband veel medewerkers binnen het bedrijfsleven. Ook hier kom ik regelmatig in aanraking met mensen die gepest worden of in het verleden gepest zijn, waardoor ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben. Het trainen van deze mensen in assertiviteit en opkomen voor zichzelf, maakt dat ze zich weerbaarder kunnen gaan opstellen en weer lekkerder in hun vel komen te zitten.

De Sta Sterk Training is een praktische training, waarin vooral oefenen en ervaren centraal staat, zodat de deelnemer op een praktische manier en in herkenbare oefensituaties leert wat te zeggen en te doen in vervelende situaties in het dagelijkse leven. We kunnen tenslotte jammer genoeg niet voorkomen dat waar we ook gaan komen in ons leven, niemand ooit iets vervelends tegen ons zal zeggen of doen. Hoe meer we in staat zijn ons daartegen weerbaar op te stellen, hoe minder vat het uiteindelijk op ons zal hebben. IEDEREEN VERDIENT HET TOCH OM ZICH GELUKKIG EN ZELFVERZEKERD TE VOELEN!