Sibylla Breimer

Sibylla Breimer

U kunt bij mij terecht voor:

  • Sta Sterk op school
  • Sta Sterk training, buitenschoolse groepstraining
  • Sta Sterk training, buitenschoolse individuele training
  • Workshops voor ouders en beroepskrachten

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Was getekend: Pippi Langkous.

Niet ieder kind is een Pippi Langkous, die vol zelfvertrouwen en onverschrokken in het leven staat. Maar iedereen kan wel de Pippi in zichzelf leren kennen.

Als kind was ik vaak zo bescheiden en verlegen dat ik soms ‘nee’ zei als een volwassene mij een koekje aanbood – terwijl ik ‘ja’ dacht. Toen ik als leerkracht de Sta Sterk-training leerde kennen, werd ik enthousiast: “dit is wat kinderen echt verder helpt. Hiermee leren ze voor zichzelf op te komen en ‘ja’ te zeggen als ze ja bedoelen en nog belangrijker: ‘nee’ als het nee moet zijn.”

Naast mijn werk als Sta Sterk-trainer ontwikkel ik kunstprojecten voor het onderwijs en ik heb een aantal jaar als leerkracht gewerkt in een bovenbouwgroep op een Montessorischool. Ik hou van onderwijs waar kinderen persoonlijk geraakt worden en kunnen groeien, waarin ze hun eigen talenten en passies leren kennen. Na mijn studie Theaterwetenschap heb ik me gespecialiseerd in cultuureducatie en in 2015 heb ik de lerarenopleiding voor het basisonderwijs gedaan.

In de Sta Sterk-trainingen werken we veel met ‘doen alsof’, in de rollenspelen. ‘Doen alsof’ raakt altijd aan je echte emoties. Je oefent voor situaties die je in het echte leven tegenkomt. Het werken aan een sterke lichaamshouding is de basis van de training en vervolgens verkennen we hoe gedachten, gevoel en gedrag met elkaar verbonden zijn. Omdat kinderen leren ervaren hoe ze zichzelf hierin kunt sturen, vind ik de Sta Sterk-training zo effectief.

Samen maken we het verschil

Vraag nu gratis het lespakket aan voor de Week tegen Pesten van 21 t/m 25 september 2020

Je ontvangt het lespakket in de week van 1 september
We respecteren je privacy ☑