Sibylla Breimer

Sibylla Breimer

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Was getekend: Pippi Langkous.

Niet ieder kind is een Pippi Langkous, die vol zelfvertrouwen en onverschrokken in het leven staat. Maar iedereen kan wel de Pippi in zichzelf leren kennen.

Als kind was ik vaak zo bescheiden en verlegen dat ik soms ‘nee’ zei als een volwassene mij een koekje aanbood – terwijl ik ‘ja’ dacht. Toen ik als leerkracht de Sta Sterk-training leerde kennen, werd ik enthousiast: “dit is wat kinderen echt verder helpt. Hiermee leren ze voor zichzelf op te komen en ‘ja’ te zeggen als ze ja bedoelen en nog belangrijker: ‘nee’ als het nee moet zijn.”

Naast mijn werk als Sta Sterk-trainer ontwikkel ik kunstprojecten voor het onderwijs en ik heb een aantal jaar als leerkracht gewerkt in een bovenbouwgroep op een Montessorischool. Ik hou van onderwijs waar kinderen persoonlijk geraakt worden en kunnen groeien, waarin ze hun eigen talenten en passies leren kennen. Na mijn studie Theaterwetenschap heb ik me gespecialiseerd in cultuureducatie en in 2015 heb ik de lerarenopleiding voor het basisonderwijs gedaan.

In de Sta Sterk-trainingen werken we veel met ‘doen alsof’, in de rollenspelen. ‘Doen alsof’ raakt altijd aan je echte emoties. Je oefent voor situaties die je in het echte leven tegenkomt. Het werken aan een sterke lichaamshouding is de basis van de training en vervolgens verkennen we hoe gedachten, gevoel en gedrag met elkaar verbonden zijn. Omdat kinderen leren ervaren hoe ze zichzelf hierin kunt sturen, vind ik de Sta Sterk-training zo effectief.