Proud to be me

Vraag nu het gratis lespakket aan!

#proudtobeme gratis lespakket

 

Samen met singer songwriter Joyce Rising heeft Stichting Omgaan met Pesten het prachtige project ‘Proud to be me’ ontwikkeld .

Het gratis lespakket ‘Proud to be me’ is ontstaan vanuit het initiatief van Joyce Rising om onze stichting Omgaan met Pesten te benaderen voor een samenwerkingsproject. Zij is singer, songwriter, producer, vocal coach en heeft een prachtig liedje geschreven #proudtobeme, vanuit haar eigen ervaringen met pesten. Zij wil de boodschap van dit lied graag zo breed mogelijk verspreiden en wij helpen haar daarbij.

Met dit lespakket willen we duidelijk maken dat iedereen goed is zoals hij is en dat je trots mag zijn op wie je bent, wat je kan en wat je doet. Met elkaar gaan we aan de slag met het creëren van een veilige omgeving waarin respect en acceptatie de boventoon voeren.

Inhoud van het lespakket

De lessenserie #Proudtobeme is ontwikkeld door onze professionals, in samenwerking met Daphne en Manon van het Complimentenspel en journalist en tekschrijver Rosanne Kok, om scholen en andere organisaties tijdens de week tegen pesten te voorzien van een lespakket dat in combinatie met de videoclip #proudtobeme is in te zetten. Om hen op deze manier handvatten en tips te geven om te werken aan bewustwording en het voorkomen en aanpakken van pesten.

De werkvormen zijn goed uit te voeren op of rond de week tegen pesten, maar zijn uiteraard ook op een later moment in dit schooljaar (nog eens) aan te bieden. Doorlopende aandacht voor het omgaan met elkaar in de groep werkt preventief.

Het lespakket omvat veel verschillende werkvormen die ingezet kunnen worden tijdens diverse lessen. Op deze manier kunt u als pedagogisch professional een keuze maken voor werkvormen die passen bij u en uw groep.

De werkvormen zijn ingedeeld in categorieën. 

–          In gesprek

–          Creatief

–          Verrassing

–          Post

–          Vloggen

Wij vinden het fantastisch als u uw team enthousiast maakt ook gebruik te maken van het lespakket.

 

 

Verdiepingsworkshop door trainer Omgaan met Pesten

In de praktijk merken trainers Omgaan met Pesten dat door groepsdruk, hoge verwachtingen & sociale media, het zelfbeeld van kinderen steeds vaker wordt aangetast. Ze zijn bang om zichzelf te laten zien en gaan zich aanpassen aan de wensen van anderen. Zo verliezen zij de verbinding met zichzelf wat grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat kinderen zich gehoord en gezien voelen en dat ze trots zijn op zichzelf.

Naast ons gratis lespakket kunt u ook een expert van onze stichting inzetten in uw organisatie.

Trainers Omgaan met Pesten geven een verdiepingsworkshop voor leerlingen, ouderavond of workshop voor het team vanuit de campagne ‘#proudtobeme’.

Kijk op: onze contactpagina voor een trainer in uw omgeving en informeer naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvend voorlichtingsgesprek aan.

 

JOYCE RISING & STICHTING OMGAAN MET PESTEN

Als gepassioneerde singer songwriter producer heeft Joyce al heel wat liedjes geschreven en geproduceerd. Het is een echte passie! Het podium vindt ze geweldig, daar kan Joyce zich helemaal uitleven en zichzelf uiten. Ze heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk liedje. Joyce wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. En toen dacht ze: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen”.

Joyce heeft onze stichting benaderd met de vraag om te helpen deze boodschap te verspreiden en samen hebben we dit mooie, belangrijke project verder uitgewerkt. Als professionele organisatie die zich richt op het voorkomen en bestrijden van pesten sluit dit project perfect aan bij onze missie. Onze trainers door heel Nederland staan zij aan zij met Joyce om pesten tegen te gaan en/of te stoppen.

De campagne ‘Proud to be me’ richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen die gepest zijn. Zij mogen stralen in de videoclip van het lied “Proud to be me”. Joyce heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk lied. Ze wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. Joyce dacht toen: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen”.