Proud to be me

Vraag nu het gratis lespakket aan!

#proudtobeme gratis lespakket

 

Samen met singer songwriter Joyce Rising  start Stichting Omgaan met Pesten het prachtige project ‘Proud to be me’ .

Het gratis lespakket ‘Proud to be me’ is ontstaan vanuit het initiatief van Joyce Rising om onze stichting Omgaan met Pesten te benaderen voor een samenwerkingsproject. Zij is singer, songwriter, producer, vocal coach en heeft een prachtig liedje geschreven #proudtobeme, vanuit haar eigen ervaringen met pesten. Zij wil de boodschap van dit lied graag zo breed mogelijk verspreiden en wij helpen haar daarbij.

Met dit lespakket willen we duidelijk maken dat iedereen goed is zoals hij is en dat je trots mag zijn op wie je bent, wat je kan en wat je doet. Met elkaar gaan we aan de slag met het creëren van een veilige omgeving waarin respect en acceptatie de boventoon voeren.

Week tegen pesten 17 t/m 21 september 2018

Ook de aankomende week tegen pesten zetten wij ons weer in om scholen en andere organisaties te voorzien van een lespakket dat zij in combinatie met de videoclip #proudtobeme kunnen inzetten om te werken aan bewustwording en het voorkomen en aanpakken van pesten.

U kunt de werkvormen uitvoeren op of rond de week tegen pesten van 17 t/m 21 september, maar uiteraard ook op een later moment in dit schooljaar nog eens aanbieden. Doorlopende aandacht voor het omgaan met elkaar in de groep werkt preventief.

Een aantal activiteiten zijn in het bijzonder geschikt voor de opening van de week tegen pesten op school op 17 september. Wij geven u hier suggesties voor in het lespakket.

Het lespakket omvat veel verschillende werkvormen die ingezet kunnen worden tijdens diverse lessen. Op deze manier kunt u als pedagogisch professional een keuze maken voor werkvormen die passen bij u en uw groep.

De werkvormen zijn ingedeeld in categorieën.

–          In gesprek

–          Creatief

–          Verrassing

–          Post

–          Vloggen

Wij vinden het fantastisch als u uw team enthousiast maakt ook gebruik te maken van het lespakket.


 

De lancering van de campagne in september 2018 valt samen met de Week Tegen Pesten, van 17 t/m 21 september 2018 van Stichting School en Veiligheid. Dit jaar is de landelijke Week Tegen Pesten georganiseerd rond het thema ‘Laat je zien!’ Kijk voor meer informatie over de Week Tegen Pesten op de website van Stichting School en Veiligheid

 

 

Verdiepingsworkshop door trainer Omgaan met Pesten

In de praktijk merken trainers Omgaan met Pesten dat door groepsdruk, hoge verwachtingen & sociale media, het zelfbeeld van kinderen steeds vaker wordt aangetast. Ze zijn bang om zichzelf te laten zien en gaan zich aanpassen aan de wensen van anderen. Zo verliezen zij de verbinding met zichzelf wat grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat kinderen zich gehoord en gezien voelen en dat ze trots zijn op zichzelf.

Naast ons gratis lespakket kunt u ook een expert van onze stichting inzetten in uw organisatie.

Trainers Omgaan met Pesten geven een verdiepingsworkshop voor leerlingen, ouderavond of workshop voor het team vanuit de campagne ‘#proudtobeme’.

Kijk op: onze contactpagina voor een trainer in uw omgeving en informeer naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvend voorlichtingsgesprek aan.

Knallende afsluiter van de Week Tegen Pesten met lancering van de videoclip!

Jij komt toch ook naar het benefietconcert op zondag 23 september?

JOYCE RISING presents: PROUD TO BE ME – een evenement met live muziek van swingende bands en met DJ Matthijs! Met als thema “Samen sterk tegen pesten, wees trots op wie je bent!”

De videoclip van “Proud to be me” is opgenomen in mei en wordt op 23 september in Gigant live op groot scherm aan alle bezoekers gepresenteerd. Daarnaast kun je genieten van heerlijke soul funk muziek van Joyce Rising en band en er zal een band optreden in het voorprogramma. Tussendoor zal DJ Matthijs hits van toen en nu draaien en zullen er nog enkele verrassingsacts optreden! De stichting Omgaan met Pesten zal je inspireren met het fantastische werk wat zij verrichten. En er zal informatie beschikbaar zijn rondom het thema “pesten”. Het ‘Proud to be me’ gevoel gunnen we aan iedereen! Dus ook als je geen ervaringen hebt met pesten, ben je van harte welkom om mee te genieten van dit evenement!

Een deel van de kaartverkoop zal naar de stichting Omgaan met Pesten gaan. Kijk hier voor meer informatie over het concert en aanschaf van je tickets.

 

JOYCE RISING & STICHTING OMGAAN MET PESTEN

Als gepassioneerde singer songwriter producer heeft Joyce al heel wat liedjes geschreven en geproduceerd. Het is een echte passie! Het podium vindt ze geweldig, daar kan Joyce zich helemaal uitleven en zichzelf uiten. Ze heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk liedje. Joyce wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. En toen dacht ze: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen”.

Joyce heeft onze stichting benaderd met de vraag om te helpen deze boodschap te verspreiden en samen hebben we dit mooie, belangrijke project verder uitgewerkt. Als professionele organisatie die zich richt op het voorkomen en bestrijden van pesten sluit dit project perfect aan bij onze missie. Onze trainers door heel Nederland staan zij aan zij met Joyce om pesten tegen te gaan en/of te stoppen.

De campagne ‘Proud to be me’ richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen die gepest zijn. Zij mogen stralen in de videoclip van het lied “Proud to be me”. Joyce heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk lied. Ze wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. Joyce dacht toen: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen”.