Proud to be me

‘PROUD TO BE ME’
een uniek samenwerkingsproject

Samen met singer songwriter Joyce Rising  start Stichting Omgaan met Pesten het prachtige project ‘Proud to be me’ .

Het project ‘proud to be me’ is ontstaan vanuit het initiatief van Joyce Rising om onze stichting Omgaan met Pesten te benaderen voor een samenwerkingsproject. Zij is singer, songwriter, producer, vocal coach en heeft een prachtig liedje geschreven #proudtobeme, vanuit haar eigen ervaringen met pesten. Zij wil de boodschap van dit liedje graag zo breed mogelijk verspreiden en wij helpen haar daarbij.

JOYCE RISING & STICHTING OMGAAN MET PESTEN

Als gepassioneerde singer songwriter producer heeft Joyce al heel wat liedjes geschreven en geproduceerd. Het is een echte passie! Het podium vindt ze geweldig, daar kan Joyce zich helemaal uitleven en zichzelf uiten. Ze heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk liedje. Joyce wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. En toen dacht ze: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen”.

Joyce heeft onze stichting benaderd met de vraag om te helpen deze boodschap te verspreiden en samen hebben we dit mooie, belangrijke project verder uitgewerkt. Als professionele organisatie die zich richt op het voorkomen en bestrijden van pesten sluit dit project perfect aan bij onze missie. Onze trainers door heel Nederland staan zij aan zij met Joyce om pesten tegen te gaan en/of te stoppen.

De campagne ‘Proud to be me’ richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen die gepest zijn. Zij mogen stralen in de videoclip van het lied “Proud to be me”. Joyce heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk lied. Ze wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. Joyce dacht toen: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen”.

Met deze campagne willen we duidelijk maken dat iedereen goed is zoals hij is en dat je trots mag zijn op wie je bent, wat je kan en wat je doet. Met elkaar gaan we aan de slag met het creëren van een veilige omgeving waarin respect en acceptatie de boventoon voeren.

 

Week tegen pesten 2018 – gratis lespakket

De lancering van de campagne in september 2018 valt samen met de Week Tegen Pesten, van 17 t/m 21 september 2018 van Stichting School en Veiligheid. Dit jaar is de landelijke Week Tegen Pesten georganiseerd rond het thema ‘Laat je zien!’ wat bijzonder goed aansluit bij ons thema.

Ook de aankomende week tegen pesten zetten wij ons weer in om scholen en andere organisaties te voorzien van een lespakket dat zij in combinatie met de videoclip #proudtobeme kunnen inzetten om te werken aan bewustwording en het voorkomen en aanpakken van pesten.

 

Ervaringen in de praktijk van trainers Omgaan met Pesten

In de praktijk merken trainers Omgaan met Pesten dat door groepsdruk, hoge verwachtingen & sociale media, het zelfbeeld van kinderen steeds vaker wordt aangetast. Ze zijn bang om zichzelf te laten zien en gaan zich aanpassen aan de wensen van anderen. Zo verliezen zij de verbinding met zichzelf wat grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat kinderen zich gehoord en gezien voelen en dat ze trots zijn op zichzelf.

Naast ons gratis lespakket kunt u ook een expert van onze stichting inzetten in uw organisatie.

Trainers Omgaan met Pesten geven een verdiepingsworkshop voor leerlingen, ouderavond of workshop voor het team vanuit de campagne ‘Proud to be me’.

Kijk op: onze contactpagina voor een trainer in uw omgeving en informeer naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvend voorlichtingsgesprek aan.

Houd deze website goed in de gaten. Meer informatie over het lespakket volgt in de week van 3 september 2018.