Tentoonstelling ‘Pesten’ in Maastricht

Geplaatst vrijdag november 16, 2018 Door MariëllePesten tentoonstellng

Tentoonstelling ‘Pesten’ in Maastricht

 

Op 2 december 2018 gaat in Centre Céramique in Maastricht de tentoonstelling ‘Pesten’ van start. Wij zijn hier als Stichting Omgaan met Pesten ook bij betrokken. ‘Pesten’ is een tentoonstelling van de indrukwekkende portretserie die Susan Leurs heeft gemaakt van mensen die met pesten in aanraking zijn gekomen.

 

De fotografe

Susan werd als kind zelf gepest. Toen ze als volwassene in het onderwijs ging werken kwamen de herinneringen hieraan terug en werd ze opnieuw geconfronteerd met de impact die pesten heeft. Dit maakte grote indruk op Susan. Na haar vertrek uit het onderwijs in 2016 is ze gestart met het fotograferen van mensen die gepest zijn. Het Portretteren ging samen met lange gesprekken die Susan voerde met de mensen die ze voor haar lens had.

 

De tentoonstelling

De fotoserie is weergegeven in zwart-wit en geven een beeld van de impact van pesten. Sommige portretten geven een gekwetste of gebroken indruk, andere juist heel sterk en krachtig. Het resultaat is indrukwekkend.

 

Extra activiteiten

Rondom de tentoonstelling vinden diverse activiteiten, workshops en lezingen plaats. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan een rondleiding door Susan, maar ook een workshop kinderyoga. Daarnaast zijn er twee activiteiten die we eruit lichten:

 

Workshop weerbaarheid voor volwassenen

Op zaterdag 9 februari 2019 kunt u meedoen aan een workshop weerbaarheid ‘Sta Sterk voor volwassen’. Onze trainer Marloes van Leeuwen-Faesen verzorgt deze workshop die dag van 13.30-15.00 uur. Voor een kleine bijdrage kunt u eraan meedoen. Hieronder kunt u zien hoe u zich kunt aanmelden.

 

Informatieavond met diverse workshops

Op dinsdag 19 februari 2019 vindt er een informatie avond plaats met interactieve workshops voor ouders en jeugdprofessionals. Onze stichting levert hier ook een bijdrage. Dit belooft een avond te worden die u niet mag missen, met vele verschillende disciplines en experts onder 1 dak. De avond is van 19.00-22.00 uur en ook hieraan kunt u meedoen voor een kleine bijdrage.

 

Meedoen?

Voor de workshop van 9 februari 2019 of de informatie avond van 19 februari 2019 kunt u zich opgeven door een mail te sturen aan klantenservice@maastricht.nl.

 

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van centre céramique.

 

De tentoonstelling opent op 2 december 2018 en loopt door tot 24 februari 2019.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!