Terugblik met Dieuwertje Blok week tegen pesten

Geplaatst woensdag november 17, 2021 Door RedactieSamen met Dieuwertje Blok pesten bespreekbaar maken

Door Kim Aukema – trainer Omgaan met Pesten

In de week tegen pesten las Dieuwertje Blok mijn boek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor’ voor; het prentenboek over omgaan met pesten.

Voordat we begonnen vertelde ik kort mijn eigen ervaring met pesten aan de kinderen en hoe ik daarna geleerd had daarmee om te gaan. Het werd dan ook snel duidelijk: alle kinderen die aanwezig waren zijn TEGEN pesten!

😃Dieuwertje en ik behandelden de vragen uit het boek. Zo kwamen er vele kinderen met mooie antwoorden waardoor de kinderen die luisterden handige tips kregen aangereikt.

De kinderen deden enthousiast mee in de bibliotheek in Haarlem. Als geen ander kan Dieuwertje voorlezen en daarbij de luisteraars betrekken. Op deze foto is het enthousiasme duidelijk te zien. 

Het was voor de kinderen extra leuk om dé Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal in het echt te zien. En dan ook nog over zo’n belangrijk onderwerp als omgaan met pesten te horen voorlezen. 

Het boek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor’ leent zich dan ook heel goed voor zo’n activiteit. 

Helpende gedachten voor thuis

Tot slot van de bijeenkomst maakten de kinderen een kunstwerk met een ‘helpende zin’ die ze wat vaker tegen zichzelf willen zeggen. Want hoe je tegen jezelf praat is zo belangrijk!

Wil je ook een keer een leuke activiteit organiseren omtrent het thema ‘omgaan met pesten’ Neem dan eens contact op met een trainer in de buurt. Een overzicht van ons landelijk netwerk aan trainers vind je hier.