Tip: week van respect 2018

Geplaatst vrijdag november 02, 2018 Door MariëlleWeek van Respect
5 – 11 november 2018

Jaarlijks organiseert de Respect Education Foundation in de tweede week van november de ‘Week van Respect’. Natuurlijk is RESPECT iets van iedere dag, maar in de ‘Week van Respect’ staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft.

Met behulp van speciaal lesmateriaal, gastlessen en activiteiten worden jongeren gestimuleerd om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en aan deelneemt. Ben je benieuwd naar het thema van de Week van Respect en het aanbod aan gratis lesmaterialen? Neem een kijkje op: de website van de ‘Week van Respect’.

Wil je ook aan de slag met het thema ‘respect’?

Heb je ons gratis lespakket #proudtobeme nog niet (volledig) ingezet in de week tegen pesten afgelopen september? Dat is dat nu een heel mooi moment. Het sluit prachtig aan bij het omgaan met elkaar in een respectzone: een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en op staat voor elkaar.

Gratis lespakket #proudtobeme

Het lespakket kan in het onderwijs, maar ook de kinderopvang of andere omgevingen waar jeugd & jongeren samenkomen worden ingezet. De werkvormen zijn ingedeeld in categorieën:

  • in gesprek
  • creatief
  • verrassing
  • post
  • vloggen

Met het lespakket willen wij als ‘Stichting Omgaan met Pesten’ scholen en andere instanties inspireren om samen met de kinderen aan de slag te gaan en te werken aan een veilige omgeving waarin respect, acceptatie en waardering de boventoon voeren.

Op deze website vindt u hier meer informatie over het lespakket. Ons landelijke trainersnetwerk kan ook ingezet worden voor een verdiepingsworkshop in de klas en workshops voor ouders of professionals. Op deze pagina kunt u zien welke trainer bij u in de buurt is gevestigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!