Wandelen tussen twee werelden

Geplaatst vrijdag mei 24, 2019 Door Brenda VinckJa we hebben psychische problemen. Nee, we zijn niet eng!

Tim en Anouk, twee mensen die samen een wandeling tussen twee werelden gaan maken waarin zij aandacht vragen voor mensen met psychische problemen en de gevolgen van pesten.

Op 9 september vertrekken zij om in 64 dagen 1135 km te lopen en daarbij alle provincies van Nederland aan te doen.

Wandelen tussen twee werelden

Helpt u mee?

Wilt u graag Tim en Anouk helpen hun wandeling tussen twee werelden te maken?

klik hier en lees wat u kunt doen  Zij kunnen uw steun goed gebruiken.

Lopen met een missie

Anouk en Tim kennen het gevoel waarin alles fout lijkt te gaan. Het gevoel dat je je niet begrepen voelt en dat je je alleen voelt met je psychische problemen. Met hun wandeling willen zij aandacht vragen voor dit stigma en het proberen te doorbreken. Een mooie missie die wij vanuit Stichting Omgaan met Pesten ondersteunen.

Psychische problemen kennen vele oorzaken. Eén van die oorzaken kan pesten zijn. De gevolgen van pesten zijn enorm en daar weet Tim als geen ander van.

Over Tim

Tim is 37 jaar en werd op jonge leertijd al geconfronteerd met pesten. Pas vele jaren later kwam het besef dat zijn leven bepaald werden door de gevolgen van het pesten. Tim vertelt:

De gevolgen van het pesten kwamen bij mij zelf pas laat binnen. Alleen nu achteraf is het verklaarbaar wat het met mij heeft gedaan. Ondertussen heb ik het een plekje kunnen geven. Alleen gaat het nooit helemaal over. Met de ptss en borderline die ik eraan over gehouden heb zal ik moeten leren leven.

Tim wil mensen laten zien dat pesten een enorme invloed heeft op het leven en helaas levens kapot maakt.

Samen met Anouk maakt Tim een wandeltocht door heel Nederland. Hiermee vragen zij aandacht voor onder andere mensen die gepest zijn of nog gepest worden. Tim gaat verder:

Pesten doet veel meer pijn dan mensen vaak door hebben en iedereen verdient het om veilig op te groeien. Iedereen verdient het gewaardeerd te worden om wie je bent. Daarom hebben wij Stichting Omgaan met Pesten benaderd. Wij willen heel graag aandacht vragen voor het goede doel waar zij zich met voor inzetten. Zij richten zich niet alleen op het voorkomen van pesten, ook op het aanpakken en oplossen daarvan.

De trainers van Stichting Omgaan met Pesten

De professionele trainers van stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland als expert. Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij deze trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van antipestbeleid. Ook geven de trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘ en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training. Het trainersaanbod is hier te vinden.

In oktober start weer een cursus voor de functie van anti-pestcoördinator / coördinator sociale veiligheid binnen het onderwijs en in november begint de opleiding tot trainer omgaan met pesten.

Om ook die kinderen en jongeren te helpen waarvan de ouders minder financiële middelen hebben, heeft Stichting Omgaan met Pesten o.a. een adoptiefonds. Met uw donatie kunnen we meer kinderen een heerlijke jeugd geven. Door Stichting Omgaan met Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Over Anouk

Iedereen verdient het om veilig op te groeien en door te groeien

vertelt Anouk. Aan het begin van haar middelbare schooltijd werd zij buiten gesloten. Dat zij verlegen was en nauwelijks tot niets zei hielp daar niet bij. Dat heeft gemaakt dat ze onzekerder over zichzelf werd. Anouk voelde zich al onzeker door andere gebeurtenissen in haar leven. Het buitensluiten was voor haar een bevestiging, dat zij er niet zoveel toe deed.

Wij zien vanuit Stichting Omgaan met Pesten buitensluiten ook als een vorm van pestgedrag. Toch ziet Anouk het positief in:

 

Gelukkig heb ik zelf weinig ervaring met pesten.

 

Anouk kent naast Tim, ook familie en vrienden waarvan er meerderen een pestverleden hebben. Ook zij dragen hun trauma’s met zich mee en zijn onzeker over zichzelf. Een gevoel dat zij door de periode op de middelbare school en het buitensluiten herkent. Anouk zegt:

 

Het zal nog heftiger zijn op moment dat je mentaal of fysiek gepest wordt, dag in dag uit. Het doet mij pijn om de schade die pesten brengt zo veel om mij heen te horen. Iedereen verdient het om veilig op te groeien en door te groeien. Iedereen verdient het gewaardeerd te worden voor wie je bent.

En dat zijn wij helemaal met Anouk eens!

Wat kunt u doen om te helpen?

Wilt u graag Tim en Anouk helpen hun wandeling tussen twee werelden te maken? Zij kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt uw steun aangeven op hun actie pagina: https://www.doemeemetmind.nl/evenement/wandelen-tussen-2-werelden.

Tim en Anouk maken een wandeling zonder budget. U kunt hen helpen door:

  • het aanbieden van een slaapplek
  • het verzorgen van een warme maaltijd, ontbijt en/of lunchpakket
  • het aanbod om een stuk met hen mee te lopen
  • hun als sponsor aan een uitrusting te helpen

Natuurlijk kunt u ook een donatie doen aan Stichting Omgaan met Pesten.

 

Iedereen verdient het om veilig op te groeien en door te groeien

Naast de steun die wij dit duo met een missie geven, worden zij ook gesteund en vragen zij aandacht voor het werk van Stichting Mind.

Als u meer wilt lezen over het verhaal van Tim, klik hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!