Dieta Uyterlinde

Dieta Uyterlinde

In memoriam

Dieta Uyterlinde, die aan de basis stond van de Sta Sterk methode van Stichting Omgaan met Pesten, is op 26 november 2013 helaas overleden. Ze was al enkele jaren ziek dus we wisten dat die dag zou komen, maar een overlijden komt toch altijd als een schok.

Dieta heeft veel voor Omgaan met Pesten betekend. Zij ontwikkelde vanaf 1990 de Sta Sterk training, die toen nog de Omgaan met Pesten training heette. De door haar ontwikkelde Sta Sterk methodiek bleek goed aan te slaan. De trainingen die zij jarenlang in de regio Zuid-Holland Zuid gaf, hebben volwassenen en met name honderden kinderen geholpen bij het verminderen en/of stoppen van pesterijen.

Om deze methode verder te verspreiden heeft Dieta deze overgedragen op een aantal trainers, docenten en anderen. Met de groei van het aantal trainers ontstond ook de behoefte aan een verdergaande organisatie. Zij stond dan ook aan de wieg van de Stichting Omgaan met Pesten, die op 17 september 2004 in Barendrecht is opgericht.

Dieta Uyterlinde werd voor haar maatschappelijke verdiensten in 2004 onderscheiden met ‘De Zilveren Waarderingsspeld’ van de Gemeente Barendrecht. In 2005 ontving zij de ‘Lupardi Award 2005’ uit handen van de toenmalige staatssecretaris Drs. Mark Rutte.

Hoewel Dieta het niet altijd eens was met de weg die de Stichting Omgaan met Pesten insloeg, was zij trots en blij toen de stichting de Dieta Uyterlindeprijs instelde. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt aan OBS ‘De Driehoek’ in Barendrecht. We zijn blij dat Dieta deze nog zelf aan hen heeft kunnen overhandigen!

Wij doen ons best om Dieta’s strijd tegen pesten voort te zetten. We blijven anti-pestproducten ontwikkelen en inspelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij rond het onderwerp pesten.

We zullen haar betekenis voor de stichting en voor alle gepeste kinderen nooit vergeten.