Gennepse Silke geeft mascotte STERK een karakter

Geplaatst zaterdag maart 10, 2018 Door Brenda VinckVoor Silke Slungers uit Gennep kon het geluk niet op toen Mirelle Valentijn, initiatiefneemster van Omgaan met Pesten, en Brenda Vinck, bestuurslid van de vereniging van trainers, op de stoep stonden. Zij brachten Silke de boodschap dat ze de verhalenwedstrijd gewonnen had.

De verhalenwedstrijd is uitgeschreven door Stichting Omgaan met Pesten om Sterk, onze mascotte, een karakter te geven.

Onze oranje mascotte is bedacht door ontwerper Remy Rond van Ronde Vormen. Sterk speelt een rol in onze trainingsprogramma en het lesmateriaal. Op dit moment werkt een werkgroep aan het professionaliseren van het werkboek. De mascotte krijgt daarin een groter aandeel. Omdat Sterk nog geen karakter had, hebben we in 2017 de verhalenwedstrijd uitgeschreven.

Uit alle inzendingen is het verhaal van Silke unaniem door de jury als beste verhaal gekozen. In het verhaal van Silke komen het tonen van een sterke en een zwakke lichaamshouding mooi naar voren. Silke geeft zo Sterk ook de bijnaam Slapjes in haar verhaal.
Ook het thema ‘anders zijn’ lezen we terug in haar verhaal. Anders zijn komt vaak voor in combinatie met minder weerbaar. Dat zien onze trainers ook terug in hun werk. In Silkes verhaal komt mooi naar voren dat we allemaal anders zijn. En dat dat juist helemaal ok√© is, juist omdat we allemaal sterke en minder sterke kanten hebben.

In de methodiek is niet alleen sprake van een pester en een slachtoffer, maar zijn er ook rollen weggelegd voor meelopers, buitenstaanders en helpers. Ook dit zien we in het verhaal van Silke terug. Om Silke te bedanken voor haar waardevolle bijdrage, ontving zij een schrijverspakket bestaande uit en schrijfboek, pennen, notitiestickers en haar verhaal professioneel gedrukt en ingelijst.

In overleg met de school van Silke zal Brenda Vinck als trainer vanuit haar eigen praktijk JoniBalans een workshop geven tijdens de landelijke dag tegen pesten op 19 april. Daarnaast werkt Rosanne Kok het verhaal van Silke verder uit, zodat alle trainers dit kunnen gebruiken als kennismaking met Sterk.

Onze trainers geven door het hele land trainingen, workshops en themabijeenkomsten. Kijk voor meer informatie over de trainers op onze contactpagina of bij de trainers zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!