Kinderburgemeesters in actie met TikTok-video

Geplaatst zondag september 20, 2020 Door Brenda VinckTikTok met de burgemeester

Om kinderen die gepest worden te helpen en anderen te wijzen op de gevolgen van pesten, maakten Sanne en Lucas samen een TikTok-video. Ook burgemeester Maarten Divendal en wethouder Kiki Hagen kregen een rol.

Veel kinderen zitten op TikTok

Met onze video laten we zien dat pesten niet oke is

‘Veel kinderen zitten op TikTok’, vertelt Sanne. TikTok is een online platvorm waarop kinderen en jongeren korte filmpjes delen waarin ze zingen, playbacken en dansen. Sanne en Lucas laten met hun video zien dat pesten niet oké is. 

Ze brengen bordjes in beeld met de teksten: ‘Jij bent mooi zoals je bent’, ‘Pesten is niet oké’, #samenaanzet en #verschilmakers. Ze hopen dat zoveel mogelijk mensen de video bekijken en dat deze uiteindelijk viraal gaat. 

TikTok video Pesten is niet oke
Instructievideo voor maken TikTok filmpje Pesten is niet oké
Pesten is niet oké
Kahoot Pesten is niet oké

Kahoot over pesten

 

Naast de TikTok-video hebben Sanne en Lucas een digitale quiz gemaakt over pesten. 

Wist je bijvoorbeeld dat je daar echt nog heel lang last van kunt hebben? Dat is echt zielig

Lucas vertelt dat eigenlijk heel Nederland de quiz kan spelen. De quiz is via internet te vinden en te spelen. Wij hebben de link naar de quiz hier voor jou geplaatst. Klik op de afbeelding van Kahoot en speel de quiz samen met je groep. Praat over de antwoorden en uitkomsten van de quiz met elkaar.

Met de quiz zetten de makers aan tot nadenken over de gevolgen van pesten.’Wist je bijvoorbeeld dat je daar echt nog heel lang last van kunt hebben?’ stelt Lucas. ‘Dat is echt zielig’. 

Wil je samen met je groep de Kahoot quiz van Sanne en Lucas spelen? Klik dan op de Kahoot afbeelding hiernaast.

Workshop samen maken we het verschil

Aandacht voor pesten, juist nu

 

Volgens Mirelle Valentijn, trainer en docent bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten en voorzitter van Stichting Omgaan met Pesten, is het juist in deze gekke tijd van het grootste belang om aandacht te besteden aan pesten.

‘In veel groepen is onrust ontstaan’. Wel school, geen school, halve klassen. De groepsdynamiek is verstoord. Ieder schooljaar begint met de Gouden Weken; weken waarin het noodzaak is om te investeren in de groep en samen een stevige basis aanbrengen. Die stevige basis is nodig, zeker in deze tijd. Dat kan alleen als we dat samen doen. Ook hierin maken we het verschil.

Mirelle Valentijn heeft Sanne en Lucas begeleid en zal bij Sanne in de klas een workshop geven. ‘Sanne vindt het fijn te werken met sketches’. In de rollenspellen kunnen de leerlingen zelf ervaren dat ze altijd iets kunnen doen en samen het verschil kunnen maken. Dat is ons motto.

Wil jij ook een workshop tijdens of na de Week Tegen Pesten in jouw groep? Kijk dan op de pagina met onze trainers of de overzichtskaart met trainers en neem vrijblijvend contact op. Er zijn nog trainers die ruimte hebben tijdens de Week Tegen Pesten. 

Samen maken we het Verschil!

Samen maken we het verschil workshop
Mirelle en Sanne bereiden de workshop SAMEN voor. Samen maken zij het verschil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!