Mascotte ‘Sterk’ speelt centrale rol in nieuwe animaties

Geplaatst vrijdag oktober 12, 2018 Door RedactieKinderen leren nu ook opkomen voor zichzelf met animaties van Stichting Omgaan met Pesten

Stichting Omgaan met Pesten werkte samen met Tomeloos aan het uitbreiden van het lesmateriaal

Afgelopen zaterdag lanceerde Stichting Omgaan met Pesten de nieuwe serie animaties die aansluit bij de nieuwe Sta Sterk Map die dit jaar in gebruik is genomen. Deze animaties, worden samen met de map ingezet bij trainingen, zoals de sta sterk training en antipestprogramma’s op school.

Mascotte ‘Sterk’ speelt centrale rol in nieuwe animaties

Animaties Sta Sterk training

 

De mascotte ‘Sterk’ is door Remy Rond ontwikkeld voor de stichting en speelt een centrale rol in de nieuwe animaties aldus Caroline van Bommel, trainer en bestuurslid van de Stichting Omgaan met Pesten. “Deze serie korte animaties maakt het echt compleet. Wij hadden met ons team de wens om nog meer in te spelen op het kind van nu. Ons bestuur kwam in contact met José Boesten van Tomeloos. Zij heeft met haar fantastische team onze wens vervuld.”

 

Mirelle Valentijn en Mente

 

Maatschappelijk ondernemen

Tomeloos maakt bewust de keuze voor maatschappelijk ondernemen. Het goede doel om te steunen in 2018 was eigenlijk al gekozen. Zij waren echter zo onder de indruk van het werk dat de stichting doet om pesten te voorkomen en aan te pakken, dat zij deze organisatie als tweede goed doel hebben gekozen. Na toezegging van een eerste sponsoring, hebben zij de sponsoring uitgebreid. De stichting heeft vijf animaties als ondersteuning van de lesstof ontvangen ter waarde van € 10.000,-.

De stichting werkte o.a. intensief samen met Mente (21), graphic designer bij Tomeloos, die plezier beleefde aan deze opdracht: “Ik vind het heel inspirerend om, naast de commerciële opdrachten, ook te mogen meewerken aan een dergelijk doel. Dat zet me weer met beide benen op de grond”.

 

 

 

De lancering van de animaties was een groot succes

Lamcering animaties Sta Sterk trainingAfgelopen zaterdag was het zover en waren de trainers van de Stichting Omgaan met Pesten bij elkaar op de landelijke dag voor trainers in Woerden. Wij mochten de animaties bewonderen die we met veel enthousiasme hebben ontvangen vertellen Brenda Vink en Mariëlle Hage! Geweldige reacties ook van onze collega’s: “Wow, nu kunnen kinderen in de les naast de uitleg en rollenspelen, ook via de animatie ontdekken wat het effect is van positief denken, sterke lichaamstaal en je mening geven” en “Fantastisch dat ouders straks samen met hun kind thuis nog eens de animaties ter herhaling kunnen terugkijken” en “zo fijn dat de groepsleerkracht waar wij een antipestprogramma op school draaien, in de tussenliggende dagen tussen onze trainingen, nog eens de puntjes op de i kan zetten”. Trainers volgden ook workshops  van Mirelle Valentijn en Sanne Vermaas, die als bestuurlid en trainers met expertise waren betrokken bij de brainstormsessies met Tomeloos en de ontwikkeling van de annimaties. Zij gaven instructies om de animaties in te zetten en op de juiste manier te verweven met het programma en na te bespreken met de kinderen.

 

Dankbaar voor steun

De stichting is heel dankbaar met de steun van Tomeloos.
“Door de steun die we krijgen vanuit het bedrijfsleven, kunnen stichtingen als de onze bestaan en zich door ontwikkelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!