Meer pestgesprekken na lockdown

Geplaatst vrijdag september 24, 2021 Door Mariëlle Hage-van GinkelKindertelefoon roodgloeiend met pestgesprekken

Bij de kindertelefoon kan je over alles praten. Pesten is een onderwerp dat vaak aan de orde komt. Toen de scholen na de tweede lockdown in april/mei weer open gingen, merkten de medewerkers van de kindertelefoon een explosieve groei van het aantal telefoontjes over het onderwerp pesten.

Aandacht voor pesten

Uit de cijfers die de kindertelefoon rapporteerde bleek de explosieve stijging van de gesprekken over pesten. Directeur van de kindertelefoon Roline de Wilde roept op om pesten bespreekbaar te maken, want praten lucht op. Voorzitter van onze Stichting Omgaan met Pesten Mirelle Valentijn beaamt dat en  voegt daaraan toe dat het belangrijk is om de aandacht voor het onderwerp regelmatig terug te laten komen. 

Mirelle Valentijn (voorzitter  Stichting Omgaan met Pesten):

Pesten bestrijden kost tijd en nazorg; dat los je niet op in één gesprek

Uit een steekproef in het onderzoek blijkt dat 66% van de kinderen die iemand in vertrouwen had genomen over pesten, zich toch niet geholpen voelde. Mirelle pleit daarom, met alle trainers van Stichting Omgaan met Pesten, om regelmatig in gesprek te blijven met kinderen die aangeven zich gepest te voelen.

 

Publicatie van de kindertelefoon

Op de website van de kindertelefoon zijn hand-outs te downloaden over het onderzoek en tips over het omgaan met pesten, voor het gemak hebben we ze ook hier onderaan dit bericht gedeeld. 

Het bericht van de kindertelefoon is hier te vinden.

Landelijke week tegen pesten

Op maandag  27 september gaat de landelijke ‘week tegen pesten’ weer van start. In die week worden op veel plaatsen in het land extra activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Ook de trainers van onze Stichting zijn hierin actief.
Een trainer in de buurt is te vinden hier op onze site. Neem gerust vrijblijvend contact op om te zien wat er in uw buurt te doen is rondom het thema pesten. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!