Na lockdown met spanning naar school

Geplaatst dinsdag maart 16, 2021 Door Mariëlle Hage-van GinkelWat te doen als je kind na de lockdown met spanning naar school gaat, uit angst om (weer) gepest te worden?
De dochter van Lily kwam tijdens de lockdown tot rust. In een artikel met ‘vrouw’ van De Telegraaf vertelt Lily hierover. Mirelle Valentijn van onze Stichting Omgaan met Pesten reageert en geeft tips voor Lily en de lezers van ‘Vrouw’.

Tips voor lezers

Het artikel is te lezen op de website van De Telegraaf. Onderaan dit bericht staat de link naar het artikel.
We delen de tips ook hier voor de bezoekers van onze website.

5 tips voor ouders

Mirelle geeft aan dat het belangrijk is om erover te praten met school. Praten over pesten is het enige dat helpt. Als je niets doet stopt het niet. Het is van belang om hierbij je kind te betrekken. Waarom dat zo belangrijk is licht Mirelle in het artikel toe.

Naast het bespreken met school kan je thuis ook iets doen als ouder. Je kan je kind helpen om meer ontspannen met de situatie om te gaan.

Fysieke ontspanning helpt. Dit kan door actief te bewegen en samen te sporten, maar ook door fysiek te ontspannen met bijvoorbeeld yoga oefeningen of mindfulness voor kinderen.

Mentaal ontspannen is ook belangrijk. Daarvoor geeft Mirelle de tip om leuke afleidende activiteiten te zoeken, of je kind juist te helpen om ‘niet helpende gedachten’ om te zetten in ‘meer helpende gedachten’.

Tot slot geeft Mirelle aan dat je als ouder je kind kan helpen om zich voor te bereiden op lastige situaties die zich voor kunnen doen. Maak samen een plannetje wat zijn/haar reactie zou kunnen zijn.

Hulp nodig?

Bovenstaande tips zijn vaste onderdelen van een ‘Sta Sterk’ training die onze trainers door het hele land verzorgen. Als je als ouder meer tips zoekt of hulp nodig hebt om je kind weerbaarder te maken, neem dan gerust contact op met één van onze trainers bij u in de buurt. Een overzicht van trainers staat hier.

Het volledige artikel uit ‘Vrouw’ van De Telegraaf is te lezen via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!