Omgaan met Pesten bij RTL Late Night

Geplaatst zaterdag september 23, 2017 Door Redactie

Mirelle Valentijn, één van de initiatiefnemers van Stichting Omgaan met Pesten, aan tafel bij RTL Late Night!

 

Afgelopen week was het de week tegen pesten! Ook Stichting Omgaan met Pesten heeft zijn steentje bijgedragen. In het hele land zijn workshops, ouderavonden en studiedagen gegeven.
Mirelle Valentijn uit Wilnis, één van de initiatiefnemers van de stichting, vertelde in de live uitzending bij RTL Late Night over haar eigen ervaringen met pesten en blikte terug op haar
deelname aan het televisie programma Gepest in 2011.

Zij heeft er voor gekozen om negatieve ervaringen om te buigen in iets positiefs en is nu expert op het gebied van pesten voorkomen en aanpakken. In gesprek met Humberto Tan en de andere gasten aan tafel, gaf zij ook tips voor ouders om in gesprek te komen met hun kind bij het vermoeden van pesten.

Vraag niet: word jij gepest? Het risico dat een kind dichtklapt is groot. Om een kind uit te nodigen te delen wat het meemaakt, denkt en voelt is het belangrijk echt geïnteresseerd te zijn in de belevingswereld en omgang met anderen. Vanuit positief contact met elkaar, plezier of een activiteit ontstaat ook gemakkelijker de ruimte om door te vragen naar gevoeliger onderwerpen.

Uiteraard sprak zij ook over het belangrijke werk van de trainers die zij heeft mogen opleiden en die nu in heel Nederland naast bovengenoemde activiteiten, ook trainingen en antipestprogramma’s verzorgen. Humberto Tan noemde enthousiast de nieuwe campagne Feel Fine Online, die bij aanvang van dit schooljaar is verspreid over Nederland.

Bekijk hier de uitzending terug

Afgelopen week maakte het CBS bekend dat pesten niet afneemt. Volgens de laatste cijfers wordt een op de acht tienermeiden online gepest. Relationele agressie is een veel voorkomende vorm van agressie onder meisjes, ook wel bekend onder de naam meidenvenijn, ook in de online wereld is dit een groot probleem. Met de campagne ‘Feel Fine Online’ probeert de stichting naast informatie over de risico’s van de online wereld, vooral in te zoomen op het bewust maken van jong & oud. Het is belangrijk om je goed te voelen in de online-wereld. Want naast de risico’s die er zijn, biedt de onlinewereld vooral een plek omplezier te maken of je vrienden te ontmoeten en te delen wie je bent, wat je doet en beleeft met elkaar.

De campagne nodigt jong & oud dan ook uit om deze omgeving positief te gebruiken. Ga er goed mee om zonder een ander te schaden en gebruik de omgeving juist om anderen een goed gevoel
te geven. En maak je een misser? Maak het dan goed! Zorg voor herstel. Schaad iemand anders jou? Kom voor jezelf op, blijf in je kracht of vraag hulp.

Vanwege alle positieve reacties op het gratis lespakket dat de stichting heeft ontwikkeld blijft dit ook na de week tegen pesten beschikbaar voor alle scholen in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!