Mirelle Valentijn

Mirelle Valentijn

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

  • Sta Sterk training individueel en in groepsverband 8-12 jaar
  • Sta Sterk workshops 8-12 jaar
  • Specialisatie Stevige Stap brugklastraining
  • Anti-pestprogramma Sta Sterk op School
  • Workshops voor ouders en professionals
  • Anti-pestprogramma Omgaan met Elkaar
  • Studiedagen en ondersteuning bij Sociaal Veiligheidsbeleid

Mijn naam is Mirelle Valentijn. Ik ben getrouwd, de trotse moeder van twee dochters en een zoon; baasje van een ondeugende viervoeter van het ras Beagle. Hoe omschrijf ik mijzelf in het kort? Enthousiast, vrolijk, spontaan, betrokken, sociaal, vriendelijk, behulpzaam, gevoelig, doorzetter, creatief en flexibel. In contact met anderen straal ik veiligheid en vertrouwen uit. Anderen ervaren mij als iemand met een groot inlevingsvermogen en betrokkenheid. Verder ben ik vooral een levensgenieter.

Hoe ik betrokken raakte bij stichting omgaan met pesten…

Ik heb een achtergrond in de gezondheidszorg: thuiszorg, ouderenzorg en kraamzorg. In de kraamzorg heb ik leerlingen kraamverzorging opgeleid in de praktijk. Opleiden, trainen, coachen en begeleiden vond ik zo ontzettend leuk, dat ik besloot een carrièreswitch te maken.

In september 2001 begon ik aan een nieuwe opleiding. In augustus 2003 ronde ik mijn studie omgangskunde af aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens deze opleiding heb ik onderzoek gedaan naar het fenomeen pesten. Tijdens mijn onderzoek bracht ik een bezoek aan de website van Dieta Uyterlinde. Haar methode sprak me enorm aan. Na de informatieochtend was ik direct enthousiast en besloot ik om de ´training en kennisoverdracht´ te volgen.

Voor mij is het sindsdien een uitdaging om mensen hun eigen innerlijke kracht te laten ontdekken en inzetten! Ik heb ervaren hoe groot de positieve uitwerking is van de visie en methode van stichting omgaan met pesten op het pestprobleem. Deelnemers worden weerbaarder, ze veranderen hun houding en worden ofwel helemaal niet meer gepest of veel minder.

Na het behalen van mijn certificaat ´trainer omgaan met pesten´ heb ik Dieta geassisteerd in het opleiden van nieuwe trainers en in 2005 heb ik deze rol van haar overgenomen. Ik ben betrokken bij het verder ontwikkelen van de methode en het materiaal van stichting omgaan met pesten en zet mij ook in als vrijwilliger voor de stichting.

Ik heb genoten van mijn baan in het onderwijs als docent op een ROC en het freelance trainerschap. In 2005 werd ik moeder. Ik besloot de tijd die ik naast mijn gezin wilde werken te richten op mijn passie. Werken vanuit mijn hart met jong en oud. Ik zei mijn vaste baan in het onderwijs op en richtte in Wilnis mijn eigen onderneming op: praktijk voor levensgeluk.

Ik richt mij op kinderen vanaf 4 jaar, jongeren, volwassenen, opvoeders en beroepsbeoefenaars binnen de gezondheidszorg, het jeugdwerk, kinder- en tieneropvang en het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik geef training en coaching op het gebied van sociale vaardigheden, weerbaarheid en assertiviteit, omgaan met pesten, faalangst, persoonlijke ontwikkeling en communicatie en verzorg yogalessen en projecten op maat. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Sinds 2003 heb ik met voldoening al veel individuen en groepen begeleid. Ik vind het prachtig als deelnemers zelf mogelijkheden voor verandering ontdekken en deze eigen maken. Ik ben trots op positieve reacties die ik van kinderen, jongeren, ouders en beroepsbeoefenaars heb mogen ontvangen.