Pennenfabrikant Pilot schenkt 500 euro aan vzw Awel en Stichting Omgaan met Pesten.

Geplaatst zondag juli 14, 2019 Door RedactieAfgelopen week reisden bestuursleden Ria Teeuwen en Caroline van Bommel af naar België, waar zij van Pennenfabrikant Pilot een cheque van €500 in ontvangst mochten nemen. Dit als vervolg op de geslaagde complimentendagactie in maart 2019. Pilot tourde toen met een complimentenbus door België en Nederland met als doel: complimenten laten neerpennen op deze bus. Per geschreven boodschap ging er 10 cent naar de goede doelen van Stichting Omgaan met Pesten en Awel (de Belgische ‘Kindertelefoon’). Ook online konden er gretig complimentjes worden gedeeld. Een actie die nu resulteert in een mooie cheque.

Volgeschreven bussen

Complimentendag (1 maart 2019) kent voor Awel en Stichting Omgaan met Pesten nu ook een mooi einde dankzij Pilots cheque van 500 euro. De pennenfabrikant tourde langs (hoge)scholen en pleinen in België en Nederland. Studenten, leerlingen en passanten werden er uitgenodigd om een compliment neer te pennen op de bus. Per complimentje schonk Pilot 10 cent aan vzw Awel voor Vlaanderen en Stichting Omgaan met Pesten voor Nederland. Beide organisaties zetten zich in voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren. Ook BN’er Sterre Koning stapte mee op de bus en pende complimenten neer. Resultaat: twee volgeschreven bussen en heel wat blije gezichten. Wie er on tour niet bij kon zijn, kon online zijn complimentjes delen.

Happywriting als leuze

Als je weet dat de van oorsprong Japanse schrijfwarenfabrikant Pilot staat voor #happywriting in een #happyworld, is de steun voor deze organisaties een logische stap. Onder het motto #happywriting leert Pilot de wereld plezier beleven aan schrijven, tekenen en kribbelen…

 

 

“We vinden het belangrijk om als bedrijf ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Met acties als deze laten we graag zien hoe belangrijk het is om elkaar eens een complimentje te geven. Een positief woord kan wonderen doen”, aldus Jana Van Assche, Marcom manager van Pilot Pen BeNeLux.

“Met deze bijdrage zetten we alles op alles om nog meer kinderen te kunnen helpen dan vorig jaar. O.a. door het uitgeven van een lespakket dat scholen tijdens de Landelijke Week tegen Pesten in september gratis kunnen aanvragen”, verklaart Caroline van Bommel, Bestuurslid Stichting Omgaan met Pesten.

De actie was een vervolg op de succesvolle actie van vorig jaar waarbij Pilot zich vestigde in treinstations en zo duizenden reizigers bereikte. Door dit jaar ‘on tour’ te gaan en zich te focussen op scholen, verzamelde de pennenfabrikant nog meer complimenten.

https://pilot.prezly.com/pilots-complimentendagactie-levert-1000-euro-op-voor-goede-doelen-248720

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!