Sta Sterk kamp Haarlem

Geplaatst vrijdag juli 16, 2021 Door Jacqueline TomaSta Sterk kamp Haarlem

Plezier en Zelfvertrouwen op kamp

In de zomervakantie (16-20 augustus) wordt door Kim Aukema in Haarlem een 5 daags Sta Sterk dagkamp georganiseerd  voor kinderen van 8 tot 12 jaar die naast heel veel lol maken, meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken en willen leren hoe je kunt omgaan met vervelend -pest-gedag. Ook sterk omgaan met sociale media komt aan bod. Ze krijgen hiervoor praktische handvatten aangereikt.

Sta Sterk methodiek van Stichting Omgaan met Pesten

De Sta Sterk Training is de methodiek die de basis vormt voor het kamp. Alles wordt  spelenderwijs geoefend met toneel, creatieve opdrachten, ontspannings-oefeningen, energizers, een speurtocht, escaperoom en nog veel meer leuke activiteiten. Daarnaast kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan in deze gezellige week die feestelijk wordt afgesloten met een mini festival.

We gaan op een speelse manier aan de slag met sterke lichaamstaal, je eigen mening geven, nee zeggen, zeggen waar je last hebt, meedoen in de groep, omgaan met buitensluiten en hoe je een kunt praatje maken met anderen. Ook de online-wereld en hoe daar mee om te gaan wordt aandacht aan gegeven. 

Gastles

Er wordt tijdens het kamp een gastles ‘vooroordelenkoffer’ verzorgd door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.
Na een korte introductie gaan de kinderen in tweetallen op pad. Ze bekijken de expositie van kaarten uit de koffer die in de ruimte van het fort is opgesteld. Op 50 A4-displays staan opdrachten, puzzels, geheimschriften, foto’s waardoor ze op een creatieve, leuke, grappige en zelfstandige manier inzicht krijgen in anderen en zichzelf. 

Hier heb je lang plezier van

De ouders/verzorgers worden goed ingelicht tijdens de intake en evaluatie. Hierdoor kan je alles wat geleerd wordt daarna blijven oefenen. 

De locatie is het toffe Fort Penningsveer aan de rand van Haarlem.

Er is maar beperkt plek in Haarlem: 10 kinderen max. Aanmelden of contact  klik hier

Trainers door het hele land

En als Haarlem nou niet in de buurt is? In het hele land werken onze trainers met onze methodiek. Klik hier om een trainer in de buurt te vinden.