Stichting Omgaan met Pesten blij met nieuwe trainers!

Geplaatst donderdag oktober 25, 2018 Door Mirelle ValentijnVanaf dit najaar kunt u terecht bij onze nieuwe trainers!

Nieuwe trainers Omgaan met Pesten ontvingen hun diploma  uit handen van docenten Mirelle Valentijn en Inge Coolen in Driebergen. “Juist omdat wij als docenten ook nog steeds in de praktijk werken als trainer, is het zo betekenisvol om onze kennis en ervaring met cursisten te delen in de opleiding. Wij zien iedere week dat je het verschil kunt maken”.

De trainers staan graag klaar om u en uw kind te helpen bij het omgaan met pesten, het vergroten van weerbaarheid en bouwen aan meer zelfvertrouwen.

Stelt u zich eens voor: uw zoon wordt gepest; komt regelmatig boos en verdrietig thuis; heeft buikpijn als hij naar school gaat; zijn prestaties gaan achteruit en hij wordt steeds somberder.

  • Dan is het toch zo fijn als u iemand kunt bellen?
  • Iemand die uw kind met een praktische training helpt om zich weer weerbaar te gedragen waardoor het pesten minder wordt en hij er minder van slag van raakt?
  • Een deskundige die mee kan denken met u als ouders en of de school of andere organisatie waar pesten plaatsvindt zoals de kinderopvang op sportvereniging.

Onze trainers van stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland en professionals en zetten zich al jaren in om pesten de wereld uit te helpen.

Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training die zowel individueel als in groepsverband gegeven wordt. Dit najaar gaan in het hele land weer trainingen van start.

Bent u op zoek naar een trainer in uw omgeving?

De Sta Sterk methode is voor kinderen en jongeren om ‘sterker te staan’ bij pestgedrag, wat de negatieve effecten beperkt. Daarnaast word de training ook in preventieve zin gegeven, om kinderen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen of juist agressiever reageren te ondersteunen bij de ontwikkeling van assertiviteit.

In de sta sterk training die bestaat uit tien lessen krijgen de kinderen praktische handvatten om hun gedrag te veranderen. Geen lange uitleg, maar kort en krachtig en vooral veel spellen en oefening. De afwisselende huiswerkopdrachten zorgen ervoor dat het geleerde beter beklijft.

          

De resultaten zijn verbluffend: na tien lessen zitten de kinderen beter in hun vel; weten ze wat ze kunnen zeggen en doen als anderen onaardig tegen hen doen; en passen ze die kennis in steeds meer situaties toe. Het pesten stopt of wordt sterk verminderd.

Zo ook bij Marjolein van 11 jaar. Zij werd op school gepest door een groep meisjes die tot voor kort haar vriendinnen waren. Haar reactie was er vooral een van verbazing: ´waarom doen ze zo?´ en het ging steeds slechter met haar. Al tijdens de Sta Sterk training was zij in staat om anders te reageren en haar grenzen duidelijker aangeven. Na de training had zij het contact met de meisjes hersteld.

Onze trainers zijn er ook voor scholen en andere organisaties

Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van antipestbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs.

Ook trainer worden? Wij breiden in 2019 ons team weer uit!

In januari begint er opnieuw een opleiding tot trainer omgaan met pesten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!