Tomeloos helpt Stichting Omgaan met Pesten aan animaties voor trainingen

Geplaatst vrijdag mei 18, 2018 Door Brenda VinckKinderen leren nu ook opkomen voor zichzelf met animaties van Stichting Omgaan met Pesten.

Stichting Omgaan met Pesten werkt samen met Tomeloos aan het uitbreiden van het lesmateriaal.

Afgelopen april lanceerde Stichting omgaan met pesten de nieuwe Sta Sterk Map. Deze map wordt ingezet bij trainingen, zoals de sta sterk training en antipestprogramma’s op school.

 

Mascotte ‘Sterk’ speelt centrale rol in nieuwe werkboek

De mascotte ‘Sterk’ is door Remy Rond ontwikkeld voor de stichting en speelt een centrale rol in het nieuwe werkboek aldus Mirelle Valentijn, initiatiefnemer van de stichting uit Wilnis. Een serie korte animaties maakt het echt compleet. De informatie in het werkboek is herzien en er is nieuwe lijn ontwikkeld in pictogrammen en visueel ondersteunende afbeeldingen. “Wij hadden met ons team de wens om nog meer in te spelen op het kind van nu.” Karin Wateler bracht de stichting via de Ronde Veense Uitdaging in contact met José Boesten van Tomeloos.

 

Maatschappelijk ondernemen

Tomeloos maakt bewust de keuze voor maatschappelijk ondernemen. Het goede doel om te steunen in 2018 was eigenlijk al gekozen. Zij waren echter zo onder de indruk van het werk dat de stichting doet om pesten te voorkomen en aan te pakken, dat zij deze organisatie er als tweede goed doel hebben bij gekozen. De stichting ontvangt vijf korte animaties als ondersteuning van de lesstof ter waarde van € 2.000,-

 

De eerste animatie is een feit

Wow, kinderen kunnen naast de uitleg in de les, ook via de animatie ontdekken wat het effect is van positief denken, sterke lichaamstaal en je mening geven

Afgelopen week was het zover en waren Mirelle Valentijn, bestuursleden, trainers van de Stichting Omgaan met Pesten te gast bij Tomeloos in Abcoude.  Zij mochten de eerste animatie bewonderen die met veel enthousiasme is ontvangen! “Wow, nu kunnen kinderen in de les naast de uitleg en rollenspelen, ook via de animatie ontdekken wat het effect is van positief denken, sterke lichaamstaal en je mening geven” en “Fantastisch dat ouders straks samen met hun kind thuis nog eens de animaties ter herhaling kunnen terugkijken” werd er uitgeroepen.

 

Dankbaar voor steun

Door de steun die we krijgen vanuit het bedrijfsleven, kunnen stichtingen als de onze bestaan en zich doorontwikkelen

De stichting is heel dankbaar met de steun van Tomeloos. “Door de steun die we krijgen vanuit het bedrijfsleven, kunnen stichtingen als de onze bestaan en zich door ontwikkelen” vertelt Mirelle Valentijn. Er stond natuurlijk een klein gebaar van dank tegenover. Het team van Tomeloos werd overladen met lekkers voor bij de thee & koffie.

 

Stichting Omgaan met Pesten

De trainers van stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland. Onze trainers zijn professionals. Daarnaast zetten onze trainers zich ook belangeloos in binnen werkgroepen; daar is deze campagne een goed voorbeeld van. Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van antipestbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘ en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training. In oktober draait weer een cursus voor de functie van anti-pestcoördinator / coördinator sociale veiligheid binnen het onderwijs en in november begint de opleiding tot trainer omgaan met pesten.

Karin Wateler en Jose Boesten van Tomeloos

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!