Trainer Kim deelt pestverleden

Geplaatst vrijdag januari 29, 2021 Door Mariëlle Hage-van GinkelTrainer Omgaan met Pesten Kim deelt haar eigen ervaringen met pesters

Onze trainer Kim Aukema vertelt in weekblad Viva over haar eigen ervaringen met pesters op de middelbare school.

 ‘Ik ging van spontaan en enthousiast naar terughoudend en timide’

In een interview met Naomi Zonnebelt van het weekblad vertelt Kim openhartig over haar jeugd, de nare ervaring met aanhoudend pestgedrag en haar onzekerheid als gevolg daarvan. Kim vertelt bijvoorbeeld: “Het was vlak na de introductieweek van de tweede klas op de middelbare school toen ik ineens de meest afschuwelijke verwensingen aan mijn adres op de wc-muren gekalkt zag. En daar bleef het niet bij. De hele school bleek onder gekladderd.” 

Het bleef niet bij pesten op school, nare verwensingen en scheldberichten bereikten haar ook thuis. Na alarm slaan bij de mentor door een vriendin en een poging Kim gerust te stellen ging het pesten door en werd het zelfs heftiger.

Van eigen ervaring naar deskundige

Door haar eigen ervaring kent Kim het belang van aandacht voor dit onderwerp. In haar werk als grafisch vormgever komt pesten dan ook regelmatig naar voren. En uiteindelijk heeft ze zich aangemeld voor de opleiding tot Trainer Omgaan met Pesten. Zo helpt Kim nu anderen als ervaringsdeskundige en als deskundige met achtergrondkennis.

Met het interview in de Viva hoopt Kim het onderwerp nog meer bespreekbaar te maken, omdat er veel kinderen die gepest worden; online en offline.

Last van pestgedrag?

Zoekt u hulp bij het omgaan met pestgedrag? Bij onze collega Kim of een andere trainer uit ons landelijk netwerk kunt u terecht. Neem contact op met een trainer bij u in de buurt om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen. Een overzicht van onze trainers vindt u hier.

Het hele interview met Kim Aukema kunt u nalezen in de Viva, of via deze link.

Foto: Joost Hoving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!