Mascotte Sterk van duurzaam hout

Geplaatst zaterdag januari 25, 2020 Door Brenda VinckAan het begin van 2020 blikken we nog even terug. Er zijn nog zoveel mensen om te bedanken die zich voor onze Stichting hebben ingezet in 2019. Zo ook Lisanne die zorgde voor onze Sterk van duurzaam hout.

Een "gekneusde" Sterk

Lisanne hielp het afgelopen jaar twee keer mee tijdens evenementen van Omgaan met Pesten. Zij volgt de opleiding MBO 4 Middenkader engineering en zit in leerjaar 3. Zij zag onze inmiddels wat ‘gekneusde’ mascotte Sterk staan en dacht, dit moet toch anders kunnen. Spontaan besloot zij een ontwerp te maken voor een duurzame Sterk en ging aan de slag. Het resultaat mag er zijn. Sterk staat weer sterk en kan op deze manier een flinke tijd mee. Wij vinden het fantastisch dat Lisanne dit initiatief heeft genomen.

De impact van pesten is groot

Dat deed zij natuurlijk niet zomaar vertelde zij. Lisanne is door haar studie ongelooflijk handig en ze vind het ook erg leuk om zo’n uitdaging aan te gaan. Lisanne draagt Stichting Omgaan met Pesten een warm hart toe. Door de verhalen van haar moeder en trainer Mireille Schadee. Mireille vertelt veel over het werk als trainer Omgaan met Pesten. Ook door ervaringen in hun eigen gezin staat Lisanne achter de missie van onze stichting.

De impact is groot. Zo hoorde zij al van kinderen dat zij hun bed niet meer uit wilden komen om naar school te gaan … Ze weet heel goed dat het lang duurt voor je over ervaringen met pesten heen bent. En dan nog neem je ze je leven lang mee je mee. Op deze manier kon zij ook iets bijdragen aan ‘Omgaan met Pesten’.

Ook op de sportclub moet je sterk staan

Mirelle Valentijn & Inge Coolen haalden de houten Sterk’s op. Ze spraken af op de Atletiekbaan van A.V. Flevo Delta, waar Lisanne al veel tijd heeft doorgebracht. Een toepasselijke plaats, want ook op de sportclub is het belangrijk om sterk te staan en positief met elkaar om te gaan. Regelmatig komen onze trainers op de sportclub om vrijwillige trainers en coaches te trainen. Zij geven een workshop waarin het voorkomen, signaleren en aanpakken van pesten centraal staat. Ook aan de kinderen en jongeren geven onzes trainers een sta sterk workshop.
 

Wil jij je ook voor omgaan met pesten inzetten? Of ons steunen in de vorm van materialen, middelen of mankracht? Dat kan! Neem contact op via de website of doe een vrijwillige donatie.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!