Donatie van het complimentenspel

Geplaatst zondag oktober 25, 2020 Door Mireille SchadeeMirelle Valentijn neemt donatie van Daphne en Manon in ontvangst.

Trouwe sponsors

Als trouwe sponsors van de stichting zetten Daphne en Manon van het complimentenspel voor de Week tegen Pesten een speciale actie op. Het complimentenspel is een krachtig hulpmiddel voor het bouwen aan een sociaal veilige groep. Met name omdat kinderen elkaar spelenderwijs nog beter leren kennen en positieve eigenschappen bekrachtigen. Daardoor voelen kinderen zich gezien, gewaardeerd en fijn in de groep. Daphne & Manon verspreiden de actie, het complimenten inspiratieboek en complimentenspel met korting en doneerde ook nog eens 2 euro per spel van deze actie aan de Stichting.

Daphne geeft een toelichting: “Stichting Omgaan met Pesten zet zich in voor kinderen die gepest worden, dit vind ik een heel erg belangrijk. Met het Complimentenspel staan we voor positiviteit en dragen we uit dat iedereen goed is zoals hij of zij is. Wanneer er gepest wordt, gebeurt er het tegenovergestelde en worden mensen vaak afgerekend op wie zij zijn. De veiligheid in een klas of groep is bij pesten ver te zoeken. Wij maken heel graag samen met de stichting het verschil.”

Nieuw lesmateriaal

De donatie komt goed terecht. “We werken dit najaar aan nieuw lesmateriaal “Feel Fine Online” voor kinderen en jongeren, waar onder andere de kinderen die de Sta Sterk training en Brugklastraining Stevige Stap volgen mee aan de slag kunnen gaan. Ze krijgen tips om zichzelf goed te voelen online, een ander online een goed gevoel te geven en digitaal pesten te voorkomen en als het zich toch voordoet op te lossen. Kortom ook hier komt de kracht van complimenten i.p.v. haat comments plaatsen bijvoorbeeld terug” aldus Mirelle Valentijn. 

Dat dit aanvullende lesmateriaal nodig is bleek ook uit het onderzoek van de Kindertelefoon eerder dit jaar. In april 2020 ging 17% van de gesprekken bij de Kindertelefoon over online pestgedrag, bijna een kwart meer dan een jaar eerder in dezelfde maand. Online pestgedrag is toegenomen tijdens de corona periode.

Manon merkt op pesten schrijnend te vinden. “Ook kinderen die zelf pesten of zich in een groep bevinden waar gepest wordt hebben last van het probleem. Er ontstaat een groep waarin het niet veilig voelt om jezelf te zijn. Juist dat jezelf zijn, is waar wij voor staan met het Complimentenspel. Iedereen is uniek en waardevol, op zijn of haar eigen bijzondere manier. Via het spelen van ons spel neemt het vertrouwen in jezelf en anderen toe. Vanuit deze basis kunnen zij hun talenten en vaardigheden en een positief zelfbeeld ontwikkelen.

Stichting Omgaan met Pesten zet zich ook in voor deze persoonlijke ontwikkeling van kinderen en het doorbreken van onveiligheid in groepen. We sponsoren deze stichting dan ook met heel veel liefde en dragen het team een warm hart toe.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!